Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2010, 00:17
Εχω διαβάσει με αρκετή προσοχή τις συζητήσεις σας με θέμα την φωτογραφία στο linux, τo color management, workflow κλπ. Καταλαβαίνω ότι η υποστήριξη της φωτογραφικής εργασίας στο linux έχει αρκετούς περιορισμούς, όπως ο digibill πολύ σωστά αναφέρει.
Εγώ αντιμετωπίζω ένα αρκετά πιο βασικό πρόβλημα εκτυπώσεων σε έναν Canon Pixma iP4200. Οι φωτογραφίες μου εκτυπώνονται τελείως "ξεπλυμένες" και έχουν τεράστια απόκλιση σε σχέση με ότι το τι δείχνει το GIMP στην οθόνη.
Ότι ρύθμιση και να έκανα στις παραμέτρους του εκτυπωτή, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Ο printer driver που χρησιμοποιώ, είναι ο Canon PIXMA iP4200 - CUPS+Gutenprint v5.2.4.
Επίσης δεν κατάφερα να κάνω εκτύπωση χωρίς περιθώριο (borderless).
Έχετε καμιά ιδέα?
Εγώ αντιμετωπίζω ένα αρκετά πιο βασικό πρόβλημα εκτυπώσεων σε έναν Canon Pixma iP4200. Οι φωτογραφίες μου εκτυπώνονται τελείως "ξεπλυμένες" και έχουν τεράστια απόκλιση σε σχέση με ότι το τι δείχνει το GIMP στην οθόνη.
Ότι ρύθμιση και να έκανα στις παραμέτρους του εκτυπωτή, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Ο printer driver που χρησιμοποιώ, είναι ο Canon PIXMA iP4200 - CUPS+Gutenprint v5.2.4.
Επίσης δεν κατάφερα να κάνω εκτύπωση χωρίς περιθώριο (borderless).
Έχετε καμιά ιδέα?