Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2010, 14:29
από mangelasakis
δεν είμαι επαγγελματίας και δεν το έχω ψάξει και αρκετά το θέμα αλλά από μικρός είχα μία σχέση με μία παλιά canon με το κλασικό φιλμ την οποία και έχω ακόμη και έχω ασχολιθεί αρκετά με τις ταχύτητες στο κλείστρο , το διάφραγμα , τον φακό την εστίαση και όλα τα σχετικά. Από ψηφιακές δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλά αν εξαιρέσεις τους αυτοματισμούς και τον τρόπο αποθήκευσης της φωτογραφίας όλα τα άλλα είναι τα ίδια ακριβώς...
Τα pixels και η ανάλυση της εικόνας νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι είναι οπότε είναι κατανοητό ότι αφού θέλεις @Apopas να φωτογραφίζεις τοπία τότε θα πρέπει να πάρεις μια μηχανή με καλά χαρακτηριστικά και κυρίως με μεγάλη ανάλυση ... Επίσης για τοπία και ειδικά αν είναι μακρινά θέλεις να έχεις και πολύ καλό ζουμ ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις και τα όρια της φωτογραφίας...
Και το σημαντικότερο από όλα για τοπία είναι ο φακός... Επειδή για τοπία οι φωτογραφίες σου θα είναι πολύ μακρινές και με αρκετό ζουμ τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να έχεις πολύ καλό φακό... Οπότε σου προτείνω μια SLR φωτογραφική μηχανή που θα μπορείς να αλλάζεις και τον φακό ανάλογα την περίπτωση και θα μπορείς να έχεις και καλή εστίαση (ίσως και χειροκίνητη) για να έχεις καλές και καθαρές φωτογραφίες σε πολύ μεγάλη ανάλυση...
Και εγώ η μάρκα που προτείνω είναι ή canon ή sony... Πέρυσι το καλοκαιρι έβγαλα για μια δουλειά που χρειάστικα πάνω από 10.000 φωτογραφίες με μία sony 12Mp απλή όχι SLR και έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε αντίθεση με μία SLR Nikon που ήταν ενός επαγγελματία φωτογράφου και είχε βγάλει και αυτή δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες (ίσως και τις δεκαπλάσιες από ότι η sony) αλλά χάλασε το κλείστρο... Και αν χαλάσει το κλείστρο από ότι έχω ακούσει σε συμφέρει καλύτερα να αγοράσεις καινούργια μηχανή.