Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ 2010, 00:22
logari81 έγραψε:MakisM1 έγραψε:Γιατι το GIMP δεν φαινεται να υποστηριζει APNG.
χμμ απότι βλέπω υπάρχει ένα plugin
http://registry.gimp.org/node/24394
αν εχεις χρόνο ρίξε του μια ματια.
Πάντως πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα θέματα που παρουσίασες είναι πολύ χρήσιμα και θα έπρεπε να πανε στην ενότητα με τους οδηγούς, ισως μαζί με άλλες μελλοντικες παρουσιάσεις για το Gimp.
Το plugin ειναι ενδιαφερον. Απ'ο,τι ειδα, το APNG δεν ενεκριθη απο το PNG Group
http://en.wikipedia.org/wiki/APNG
έγραψε:The PNG group officially rejected APNG as an official extension on April 20, 2007.[3] There have been several subsequent proposals for a simple animated graphics format based on PNG using several different approaches.[4]
Mozilla Firefox added support for APNG in version 3 trunk builds on March 23, 2007.[5] However, because libpng is the PNG Group's reference implementation of the official specification, APNG support can never be supported in the main libpng distribution so long as it remains unratified by the Group. Consequently, Iceweasel 3 does not support APNG.[6]
In 2008 WorldDMB adopted APNG as a backward compatible extension to enable animation as part of the MOT SlideShow user application for Digital Radio. "APNG 1.0 Specification - Animated Portable Network Graphics" is included as normative Annex A in the ETSI standard TS 101 499 V2.2.1 (2008-07).
Mozilla's role in extending the PNG format to APNG echoes Netscape's much earlier role in popularizing animated GIFs.
Οποτε εχουμε δρομο ακομη.
Μια εναλλακτικη λυση θα ηταν το MNG, το οποιο εχει ο GIMP, αλλα ουτε τα storage sites (Photobucket πχ) φαινεται να το υποστηριζουν ουτε ο Firefox/MPlayer χωρις τα καταλληλα plugins. Οποτε ειναι πολυ δυσκολο να δημοσιευσεις κατι και να το δει (ευκολα) καποιος.
Αυτο που σκεφτομαι, ειναι να δοκιμασω το plugin που μου εδωσες σε VirtualBox, γιατι αν χασω το GIMP θα κοψω το λαιμο μου... Αν δουλεψει στο GIMP, θα δοκιμασω να σωσω το αποτελεσμα στο Photobucket (δεδομενου οτι ειναι ενα μασκαρεμενο .png μπορει να το δεχτει). Αν μετα παιξει στο Firefox, τοτε και οδηγο θα σας φτιαξω, και το .gif δεν θα ξαναχρησιμοποιησω. (Αφου μου εξηγησει καποιος τι θα γινει στο πρωτο update της libpng...).
Συντομα, θα γραψω ορισμενες σκεψεις για την οργανωση αυτης της ενοτητας, με υποενοτητες με γκαλερι φωτογραφιων, ταξιδιων κλπ. Εκει θα δουμε που θα καταληξουμε για θεματα οδηγων GIMP (το GIMP απο μονο του μπορει να σηκωσει οσους οδηγους εχουμε για το λειτουργικο συστημα... εγω δεν ξερω πανω απο το 10% των δυνατοτητων του... και δεν αστειευομαι!).
Φιλικα
ΜακηςΜ