Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2010, 11:49
από nikosal
Χαχα γελάω προκαταβολικά για αυτό που θα σου πω και μπορείς να το αγνοήσεις (φυσικά) αλλά... μην πάρεις αυτό το μοντέλο. Και λέω «γελάω», γιατί ξέρω ότι σε τέτοιου είδους ερωτήματα μπορείς να ρωτήσεις 50 άτομα και να σου προτείνουν ισάριθμα μοντέλα. Αλλά: Σου προτείνω αντί για μια compact και μάλιστα ακριβή, να πάρεις μια slr μηχανή, όπως αυτή που πήρα εγώ και είμαι υπέρ - υπέρ ευχαριστημένος.
Ρίξε μια ματιά σε κριτικές (reviews) στο ίντερνετ και θα δεις γιατί. Υπάρχουν σάιτ με πολύ αξιόπιστες κριτικές, που πραγματικά κάνουν φύλλο και φτερό τη μηχανή, με συγκριτικά παραδείγματα φωτογραφιών που εκτίθενται πλάι πλάι σε φωτογραφίες μοντέλων του ανταγωνισμού κλπ. Εγώ το είχα ψάξει μια δυο βδομάδες για να καταλήξω στη συγκεκριμένη, η οποία με δυο φακούς μου ήρθε φθηνότερα από αυτή που θέλεις να αγοράσεις.

Όσο για τη συμβατότητα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν έχω πουθενά windows και δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα προγράμματα που δίνουν οι μηχανές (εκτός από την παραπάνω έχω και μια καλή, αλλά φθηνότερη kodak για τη γυναίκα μου που θέλει απλότητα στη χρήση). Βγάζω την καρτούλα, τη βάζω στο σταθερό υπολογιστή ή το netbook, «τραβώ» και επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες όπως θέλω.