Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2011, 21:16
και τι θα μπορεί να κάνει ένας μαθητής ρε παιδιά με αυτό? Ούτε έναν αξιόλογο κειμενογράφο δεν θα μπορεί να τρέξει πλάκα μου κάνετε?? Πόσο μάλλον να τρέξει και video... Εδώ πλέον το κινητό μου έχει περισσότερες δυνατότητες από το υποτιθέμενο αυτό υπολογιστή... Πολύ καλύτερα θα ήταν να πάρουν οι μαθητές μία πλακέτα με leds διακοπτάκια και τσιπάκια ώστε να μαθαίνουν τα βασικά όπως πχ να κατασκευάζουν οι ίδιοι με καλώδια και leds και διακοπτάκια κάποιον υπολογιστή ώστε να καταλαβαίνουν εις βάθος πως λειτουργεί ένας υπολογιστής και όχι να μαθαίνουν πως θα συνδέσουν το καλώδιο στην θύρα usb που σε 2-3 χρόνια ούτε καν θα υπάρχουν usb 2 ... Μην λέμε ότι θέλουμε. Πιο χρήσιμο θα ήταν σε έναν μαθητή ένα μαγνητοφωνάκι ή μία βιντεοκάμερα για να ηχογραφεί τις διαλέξεις του καθηγητή και να τις ακούει στο σπίτι ξανά ώστε να τα καταλαβαίνει καλύτερα παρά ένα τέτοιο υπολογιστή... Βασικά είμαι της γνώμης ότι θα έπρεπε να κατασκευαστεί μία ειδική συσκευή η οποία θα συμπεριλαμβάνει δυνατότητες ηλεκτρονικού υπολογιστή ,βιντεοκάμερας και ταυτόχρονα κινητού τηλεφώνου ειδικά για μαθητές και μέσα στο σχολείο θα ρυθμίζεται το mode λειτουργίας του. Δηλαδή την ώρα του μαθήματος θα μπορεί να λειτουργεί μόνο σαν βιντεοκάμερα για βιντεοσκόπηση της διαλεξης και μόνο σαν υπολογιστής που θα έχει πρόσβαση μόνο στις ιστοσελίδες του συγκεκριμένου μαθήματος. Στο διάλειμα θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο μαθητής και στο τηλέφωνο ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς του και με τους φίλους του. Και όταν είναι εκτός σχολείου θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της συσκευής. Προφανώς αυτή η συσκευή θα πρέπει να επιδοτήτε από το δημόσιο ώστε να μπορεί να την αποκτήσει οποιοσδήποτε μαθητής... Μόνο έτσι θα ήταν χρήσιμη στο σχολείο μία τέτοια συσκευή... Αλλιώς κατα την διάρκεια του μαθήματος όλοι θα μπαίνουν στο facebook και μόνο μάθημα δεν θα παρακολουθούσαν ...