Δημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2012, 03:17
από mangelasakis
Γεια σας παιδιά... Στέλνω και εγώ στο ίδιο θέμα επειδή αγόρασα πριν 2 μέρες το sony ericsson WT19 (live with walkman) το οποίο θέλει να αγοράσει και το παιδί. Οι επαφές (contacts) καθώς και το ημερολόγιο και όλα τα σχετικά συγχρονίζονται ολα αυτόματα με το gmail μέσω internet χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσεις με usb στον υπολογιστή το οποίο είναι πολύ βολικό. Το πρόβλημα είναι ότι για την μεταφορά αρχείων δεν το αναγνωρίζει καθόλου το ubuntu. Δεν το βλέπει καν. Ακόμη βέβαια δεν έχω ασχοληθεί για να το φτιάξω γιατί δεν έχω αρκετό χρόνο απλά το αναφέρω για το παιδί που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο κινητό... Ωφείλω να πω πάντως ότι αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Κατά τα άλλα δεν έχω βρεί κανένα αρνητικό στο κινητό και θα έλεγα ότι είναι ίσως το πιο value for money κινητό που υπάρχει αυτή την στιγμή και το συνηστώ ανεπιφύλακτα σε όλους... Με τέτοια χαρακτηριστικά δεν βρίσκεις κινητό κάτω από 250 ευρώ... Σύντομα θα δοκιμάσω να πειραματιστώ και να το συνδέσω με το ubuntu και θα σας κρατάω ενήμερους για όποιαδήποτε πρόοδο...

Edit 1:
Λοιπόν το κινητό έχει ID 0fce:016d και δεν υπάρχει καμία αναφορά για το συγκεκριμένο id στο ίντερνετ που σημαίνει μάλλον ότι είναι εντελώς καινούργιο hardware ... Το ubuntu δεν το αναγνωρίζει ούτε ενεργοποιημένο ούτε απενεργοποιημένο... Για μεταφορά αρχείων μπορείς να κάνεις μέσω του ubuntu one ή του dropbox.

edit 2:
Αν ενεργοποιήσω το tethering-usb τότε λειτουργεί κανονικά και το αναγνωρίζει. Άρα το μόνο που δεν βλέπω να λειτουργεί είναι η συσκευή με id 0fce:016d... Όλα τα άλλα είναι μια χαρά...