Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2012, 14:46
από mangelasakis
στα προγράμματα για smartphones το sygic χρησιμοποιεί τους ίδιους χάρτες του tom tom και επίσης νομίζω ότι έχει και το ίδιο λογισμικό με τα tom tom. Ωστόσο αν και το λειτούργισα αρκετά λίγο χρονικό διάστημα αφού είναι διαθέσιμο trial μόνο για 14 μέρες, εδώ στο Ηράκλειο που το γνωρίζω καλά εκτός ότι ο χάρτης είχε ελήψεις σε αρκετούς δρόμους που μάλιστα υπάρχουν εδώ και χρόνια, μου έβγαζε διαδρομές που ναι μεν ήταν από κεντρικούς δρόμους αλλά ουσιαστικά έκανα κύκλο για να πάω στον προορισμό μου. Αλλά ακόμη και όταν επέλεγα από τις ρυθμίσεις συντομότερη διαδρομή πάλι από την ίδια διαδρομή με πήγαινε... Πάντως αυτό με την εκπαίδευση των tom tom το έχω διαβάσει και εγώ ότι ισχύει και αν λειτουργεί σωστά θα είναι ένα μεγάλο ατου.
Πάντως η garmin με το navigon χρησιμοποιούν χάρτες navteq για την ευρώπη και είναι οι καλύτεροι χάρτες που έχω βρει ως τώρα για εδώ στο Ηράκλειο. Επίσης το garmin παίρνει και τον χάρτη του autodrive που κατασκευάζεται νομίζω από Ελληνες (όπως και το "ανάβασης" που είναι χάρτης για εκτός δρόμου διαδρομές) και νομίζω ότι είναι ο καλύτερος χάρτης της Ελλάδας... Για τον χάρτη του tom tom λένε ότι είναι ο δευτερος καλύτερος για εδώ στην Ελλάδα και δεν ξέρω επίσης αν μπορεί να του φορτώσεις και άλλης εταιρίας χάρτη.

Στο navigon στο κινητό μου μου κάνει πολύ σωστές δρομολογίσεις και μάλιστα μου εμφανίζει σε προεπισκόπιση με διαφορετικό χρώμα την κάθε διαδρομή αρχικά ώστε να επιλέξω εγώ ποιά από όλες τις 3 διαδρομές (ταχύτερη, οικονομικότερη ή συντομότερη) θέλω κάτι που το βρίσκω πολύ εξυπηρετικό και απλό στην χρήση. Αλλά δεν έχει σύστημα εκπαίδευσης ώστε να απομνημονεύει τις διαδρομές που κάνεις με αποτέλεσμα αν κάποια δρομολόγιση δεν είναι απόλυτα σωστή θα σε πηγαίνει συνεχώς από τον λάθος δρόμο χωρίς να εκπαιδεύεται... Σε αυτό τον τομέα το tom tom θα είναι καλύτερο.