Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2013, 15:45
Την εντολή την γνωρίζω. Και εγώ με dd πάω συνέχεια.
Θεωρητικά:
και βρίσκω σε ποιο έχει κάνει το mount
για unmount
όπου sdX το βρίσκουμε από την πρώτη εντολή.
Λογικά το βάζουμε με raspbian. Δεν θα sudo στο dd.
Σε αυτό πρέπει να προσεχθούν ότι στην εντολή θα είναι μόνιμο το sdX.
Το raspberry pi έχει 2 θύρες USB. Σε περίπτωση που πάντοτε βάζουμε το USB σε μια θύρα (πάντα στην κάτω), λογικά το αναγνωρίζει με το ίδιο γράμμα (πχ μόνιμα sdb).
Όσες φορές το κάνω με dd, δεν χρειάζεται unmount στο τέλος αφού το έχουμε βγάλει ήδη.
Μπορούμε να ορίσουμε στο raspberry pi να μην κάνει αυτόματο mount (αφού θα βγάλουμε το γραφικό, θα το κάνει ακόμα; ΔΕΝ έχω ιδέα).
Ηλία, για το GPIO ακόμα και να το διαβάσω, δεν έχω ιδέα πως να το κάνω. Πρέπει κάποιος να μου δώσει οδηγίες.
Πάντως από τα βίντεο της κοπελιάς, λέει κάτι για το τι χρειάζεται σε προγραμματιστικό μέρος.
Τώρα αν βρούμε την ένωση του GPIO με το scipt είμαστε κομπλέ.
Θεωρητικά:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ls -l /dev/disk/by-id/*usb*
και βρίσκω σε ποιο έχει κάνει το mount
umount /dev/sdX1
για unmount
dd if=/path/to/iso/ubuntu.iso of=/dev/sdX bs=4M;sync
όπου sdX το βρίσκουμε από την πρώτη εντολή.
Λογικά το βάζουμε με raspbian. Δεν θα sudo στο dd.
Σε αυτό πρέπει να προσεχθούν ότι στην εντολή θα είναι μόνιμο το sdX.
Το raspberry pi έχει 2 θύρες USB. Σε περίπτωση που πάντοτε βάζουμε το USB σε μια θύρα (πάντα στην κάτω), λογικά το αναγνωρίζει με το ίδιο γράμμα (πχ μόνιμα sdb).
Όσες φορές το κάνω με dd, δεν χρειάζεται unmount στο τέλος αφού το έχουμε βγάλει ήδη.
Μπορούμε να ορίσουμε στο raspberry pi να μην κάνει αυτόματο mount (αφού θα βγάλουμε το γραφικό, θα το κάνει ακόμα; ΔΕΝ έχω ιδέα).
Ηλία, για το GPIO ακόμα και να το διαβάσω, δεν έχω ιδέα πως να το κάνω. Πρέπει κάποιος να μου δώσει οδηγίες.
Πάντως από τα βίντεο της κοπελιάς, λέει κάτι για το τι χρειάζεται σε προγραμματιστικό μέρος.
Τώρα αν βρούμε την ένωση του GPIO με το scipt είμαστε κομπλέ.