Δημοσιεύτηκε: 25 Ιούλ 2011, 15:02
από stamatiou
:? :? :? :?

Λοιπόν το διάβασα και έχω μπόλικες απορρίες :!:
Είναι 20 :!: Σε παρακαλώ όμως μην ακούσεις τον αριθμό και βαρεθείς μόνο που τις ακούσεις! Είναι απλές (ελπίζω) αλλά θέλω πολύ να μάθω δίκτυα και πρέπει να απαντηθούν! Plz! :angel:
Spoiler: show
1. Θόρυβος είναι οτιδήποτε το οποίο δεν μεταφέρει πακέτα; Το ρωτάω επειδή δεν καταλαβαίνω γιατί το BER το λές θόρυβο.
2. Το Bit Error Rate αφού είναι στο φυσικό επίπεδο δλδ τα bits δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί, πώς μπορεί και λέει πόσα bit errors θα υπάρχουν αφού παραληφθεί στον δέκτη;
3. Ουσιαστικά η Δειγματοληψία είναι η επεξεργασία του συνεχόμενου ηχητικού κύματος ώστε να μπορεί να είναι διακριτό από τον δέκτη;
4. Τι είναι το κανάλι - κανάλι μετάδοσης;
5. Τι είναι η ζεύξη;
6. Τι είναι το φάσμα - φάσμα συχνοτήτων - φασματική πυκνότητα;
7. Γιατί είναι κακό να υπάρχει μεγάλο εύρος ζώνης; Στους Server όσο μεγαλύτερο εύρος ζώνης έχουν τόσο πιο πολλούς υπολογιστές δεν μπορούν να "εξυπηρετήσουν";
8. Στο TDMA δλδ μπορεί μόνο ένας υπολογιστης να στέλνει-παραλαμβάνει δεδομένα;
9. Τι είναι το ΗΜ και το dB;
10. Μπορείς να εξηγήσεις το "μια ασύρματη επικοινωνία "χάνει" ΗΜ ακτινοβολία απο τους πλαινούς κοβούς"; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
11. Πώς βρίσκουμε την ισχύ σήματος;
12. Δλδ είναι καλό να έχω μεγάλο SNR;
13. Τηλεπικοινωνιακό κανάλι είναι αυτό το οποίο χρησιμοποιείται μόνο από τηλέφωνα;
14. Δειγματοληψεία == Ψηφιοποιηση;
15. Τι είναι το QAM και το WimAx;
16. Κυματομορφή == Σήμα;
17. Πλάτος == Bandwitch;
18. Τώρα εγώ που δεν ξέρω τι σημαινει ημίτονο και συνημίτονο τι θα κάνω;! :cry:
19. Στο σήμα μεταφέρονται πακέτα;
20. Στο ASK δηλαδή τα bits είναι μόνο 1; Και πώς τα διαβάζει σωστά το modem;

Μερικά κομμάτια όμως από τη διαμόρφωση δεν τα κατάλαβα καθόλου λόγω των μαθηματικών ορισμών από τα μαθηματικά :cry:
Πάντως τέλειος οδηγός! :thumbup: