Δημοσιεύτηκε: 14 Αύγ 2011, 17:32
stamatiou έγραψε:Εγώ πάντως έχω ήδη μερικές ερωτήσεις:Spoiler: show
Όσο για τον οδηγό αν είναι μακρύς ψηφίζω να χωριστέι σε 2 post
Αν και ο οδηγος δεν εχει τελειωσει ακομη... θα τον σπασω και σε 3ο μερος ωστε να βαλω εκει την υποδικτυωση μιας και απο μονη της θα μπορουσε κάλλιστα (και είναι ηδη σε μερικα βιβλια) απο μονη της ενα κεφάλαιο).
1. Αυτο θα το διαβασεις σε λιγο μεσω της υποδικτυωσης... προς το παρον εχω διορθωσει τον οδηγο στον οποιο το εβαζα στην αρχη και το ταυτιζα το υποδικτυο με ενα απλο τοπικο... δεν ειναι ακριβως ετσι και επειδη θελω να ειμαι ακριβης σε αυτα που γραφω οπως εχω ξαναπει το εβγαλα τελειως απο τα εισαγωγικα και αφησα μονο τους ορους φυσικο δίκτυο & τοπικό δίκτυο
2. Ειναι μια διαφορετικη τεχνολογια που χρησιμοποιειται για LAN δικτυωση ψαξτα στο google και θα τα ξαναδουμε αν εχεις αποριες μιας και τα εχω συμπεριλαβει μονο ονομαστικα και μονο για λογους διαφοροποιησης.
3. Ο στοχος μιας τοπολογιας εχει να κάνει με την σχεδιαση. Εκεινη την σχεδιαση που ικανοποιει καλυτερα τις αναγκες του εκαστοτε δικτυου.
4. Ναι , αλλα οχι τωρα

5. Τωρα οσα μαθαινουμε ειναι γενικα για τα δικτυα... ειπα πως TCP/IP Και OSI εχουν αναπτυξει συμβατοτητα μεταξυ τους η γενικοτερη φιλοσοφια των δικτυων ή καλυτερα η γενικοτερη φιλοσοφια αυτων των 2 μοντελων ειναι μια και μοναδική => Διαιρεί και βασίλευε εχουμε δηλαδη το θεμα της επικοινωνιας μεσω της δικτυωσης απο το ενα σημειο του κοσμου σε ενα αλλο... αυτο αποτελει ενα "προβλημα" μεσω του διαιρει και βασιλευε σπαμε σε επιμερους λειτουργιες οι οποιες ανατίθονται σε κάθε επιπεδο.. πχ το επιπεδο δικτυου κανει την δρομολογηση το επιπεδο DLL κανει οσα ειπαμε κτλπ.
6. Αναφερεται στο TCP/IP ΤΟ OSI εχει 7 επιπεδα ενω το TCP/IP εχει 4.
7. δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου
8. ΕΚανα τον οδηγο ακριβως πιο πανω με τα συστηματα αριθμησης ελπιζω να ειναι κατανοητα πλεον αν δεν ειναι ρωτας ξανα.
9. http://en.wikipedia.org/wiki/Institute_ ... _Engineers για να παρεις μια ιδεα για το τι ειναι η I triple E

*αναμένεται το 3ο μερος της υποδικτυωσης*