Δημοσιεύτηκε: 30 Αύγ 2011, 19:34
stamatiou έγραψε:Διάβασα τον οδηγό για το wireshark και έχω μερικές ερωτήσεις:Spoiler: show
TO TCP/IP ειναι πρωτοκολλο. ΑΡα με το πεδια που λες δεν καταλαβαινω τι πας να εννοησεις. ΤΗν ενθυλακωση στην εχω πει και παλαιοτερα και μεσω πι εμ που με ειχες ρωτησει τσεκαρε την. 4-5-6 τα 4,5 ειναι το IP Packet το 6 ειναι το πακετο σε επιπεδο μεταφορας. Σε καθε επιπεδο το πακετο εχει διαφορετικη ονομασια λογω και της ενθυλακωσης. Στο επιπεδο 2 λεγεται πλαισιο στο επιπεδο 3 λεγεται datagram στο επιπεδο 4 λεγεται segment .
Τα πεδια πακετου ειναι οτι έχουμε πει και εδω οταν παρουσιαζα το ethernet πλαισιο... ειχε μεσα καποια πεδια εκ των οποιων τα 2 απο αυτα MAC source adress & MAC destination adress χρησιμοποιηθηκαν για την επικοινωνια μεταξυ των 2 host μεσα στο τοπικο δικτυο. Χωρις αυτα τα πεδια μεσα στο πακετο ο ενας δεν θα μπορουσε να βρει τον αλλον. Οταν συμπληρωνεις μια φορμα αιτησης σε καποιον οργανισμο εχει καποια πεδια μεσα αν δεν βαλεις την διευθυνση σου πως θα σε βρουνε? Αυτο ειναι και το πεδιο εδω... ενα τμημα μεσα στο πακετο που εκχωρειται σε καποια χρησιμη πληροφορια για την ολη διαδικασια.
ΣΤο 9. δεν βλεπεις πουθενα τον κωδικο σου επομενως είτε θα παιζει SSL σε επιπεδο εφαρμογης...
ΑΝ προσεξεις καλυτερα τις φωτογραφιες στον οδηγο θα δεις οτι ο κωδικος υπαρχει τον εχω και μαρκαρει εκτος και αν δεν ηθελα να βαλω τον κωδικο μου και ειπα απλα πως εκει θα εμφανιζεται ο κωδικος.... δεν θυμαμαι τι εκανα τοτε... τον οδηγο τον ανεβασα τον περασμενο ΙΟυνιο ή Μαιο. Και ετσι να εγινε παντως εκει σε εκεινο το σημειο που δειχνω θα περιμενεις τον κωδικο σε συστηματα που δεν παρεχεται κρυπτογραφηση και αρα δεν υφισταται καν η εννοια της ασφαλειας.