Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2010, 03:55
από kzlazy
@Jennie

Κι εσύ και ο Μακης έχετε 1000 δίκια. Και ο Δημήτρης και ο epirotes. Και όσοι αγαπούν τις λύσεις σε άδικες καταστάσεις. Και όσοι θεωρούν ότι κάποιος νόμιμος αλλοδαπός επί πολλά χρόνια, με δεσμούς στη χώρα και παιδιά που βγάζουν ελληνικό σχολείο, δεν είναι δυνατόν να μένει κολλημένος πάντα σε ένα status ξένου. Και πραγματικά μια σωστή λύση δεν είναι σημαντικό αν γίνεται για λάθος λόγους, σε αυτή τη σκέψη σε παραδέχτηκα. Οπως και στην αριθμητική ανάλυση-διάσταση.

Μερικοί όμως (πρέπει να) βλέπουν και το ποτήρι μισοάδειο... Χωρίς να απομακρύνομαι από την παραπάνω παράγραφο ούτε χιλιοστό, δεν μπορώ να πω ότι δεν περνάνε και κάποιες σκέψεις που με κάνουν πιο συγκρατημένο. Καταρχάς πρέπει να δούμε το θέμα στη σωστή βάση. Υπηκοότητα για το σωστό λόγο (=δυνατοί δεσμοί με τον τόπο) που θα βάλει και το σωστό πήχυ, αλλιώς κινδυνεύουμε να το δούμε να ρυθμίζεται στο ποδάρι και είδαμε τι συμβαίνει μακροπρόθεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις (δείτε την οικονομία και το φορολογικό κα πείστε με ότι φταίει η κρίση και όχι η μυωπία και η προχειρότητα χρόνων μαζί με μια ασυνείδητη ως κλέφτικη διαχείριση)
Κώδικας: Επιλογή όλων
Γενική και όχι στοχευμένη πολιτικά διαπίστωση
.

Και μετά έρχεται η 5ετία... Εχω φίλο δικηγόρο που έχει χειριστεί υποθέσεις αλλοδαπών
[αστείο] Μάκη τρέμω μη με πεις νομικό, με έχεις αγχώσει [/αστείο]
και μου έχει πει ότι από το 2001 που έγινε νόμος που νομιμοποίησε αλλοδαπούς που ήταν ακόμα και παράνομα στη χώρα (σωστό μέτρο, κάπου τραβάς γραμμή, κάνεις μια αρχή, και αντιμετωπίζεις την κατάσταση που υπάρχει χωρίς να καταδικάζεις ανθρώπους σε αφάνεια σα σκουπίδια κάτω από το χαλί), κάθε -μα κάθε- χρόνο οι προσωρινές άδειες που λήγουν ανανεώνονται αυτοδικαίως και αναδρομικά με άλλες διατάξεις. Δεν κρατησα νούμερα, τα βρίσκω όμως για να μη μιλάω στον αέρα. Μου είπε και το 2002 και το 2003 και το 2004 και το 2005 νέος νόμος. Και το 2006 και το 2007 και το 2008 νέος νόμος. Και σήμερα, 2010, νέα κουβέντα. Για να τελειώνω, φαίνονται πολλά τα 5 χρόνια αν περιλαμβάνουν 5 διαδικασίες με στοιχεία. Σε ένα κράτος που δεν μπορεί να σύρει ούτε το βάρος της αναποτελεσματικότητάς του όμως (κάτι σαν παρακμασμένα πολυfragmented windows) περνάνε ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα.

Αρα. Φρονώ όσα είπα παραπάνω (πρώτη παράγραφος). Θέλει πολλή προσοχή όμως, και η εμπιστοσύνη μου σε αυτούς που χειρίζονται τα θέματα δεν είναι και στο peak της. Μάλλον σε χάσμα βρίσκεται. Γιατί λύνοντας ένα πρόβλημα, ανάλογα με τον τρόπο, μπορεί και να φτιάξεις 2 μεγαλύτερα.