Δημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2008, 11:08
από bullgr
Το θέμα με τους τεχνικούς είναι μια πονεμένη ιστορία... Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέτε.

Εγώ όμως θα κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου αναφέροντας ότι το να λύσεις ως τεχνικός ένα πρόβλημα που θα προκύψει σε έναν πελάτη, ο χρόνος που θα το κάνεις είναι σχετικός. Εάν για παράδειγμα σου φέρει κάποιος έναν υπολογιστή με winblows που δεν δουλεύει κάποιο hardware, η επίλυσή του από έναν τεχνικό είναι θέμα λεπτών από τη στιγμή που έχει υποστήριξη από τον κατασκευαστή (drivers, τεχνική υποστήριξη από τον αντιπρόσωπο του προϊόντος).

Στο linux χωρίς drivers και τεχνική υποστήριξη από τον αντιπρόσωπο του προϊόντος, μπορεί να σου φάει ολόκληρη την ημέρα και πάλι δεν θα είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει τελικά. Ο τεχνικός όμως πληρώνεται από την επιχείρησή, άρα θα πρέπει και ο πελάτης να χρεωθεί για τον χρόνο που απασχολήθηκε ο τεχνικός.

Πως θα πεις όμως τον πελάτη ότι πρέπει να πληρώσει τα τετραπλάσια και ότι (πιθανόν) τελικά δεν δουλεύει η συσκευή με το λειτουργικό linux;

Θα μου πεις ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο η εγκατάσταση να είναι πιο εύκολη και από τα winblows που το έχω διαπιστώσει και εγώ προσωπικά. Αλλά υπάρχουν όμως και μηχανήματα με hardware components που σου βγάζουν την ψυχή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις με χρήστες που δεν μπορούσαν ούτε με το live cd να κάνουν boot.

Και ας πούμε ότι πουλάς υπολογιστές δοκιμασμένους σε linux και γνωρίζεις ότι δουλεύουν. Δεν έχουν όμως όλοι αγοράσει από εσένα υπολογιστή. Και φυσικά είναι αντιεπαγγελματικό να διώχνεις πελάτες επειδή δεν έχουν αγοράσει τον δικό σου υπολογιστή.

Αυτό είναι το πρόβλημα των τεχνικών και αποφεύγουν το linux... Η έλλειψη τεχνογνωσίας αλλά και η αβεβαιότητα ως προς το τελικό αποτέλεσμα.