Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2008, 12:11
από ilpara
Φίλε alcamus06 καλώς ήρθες :D
Πάντως φταίμε και εμείς οι χρήστες linux. Τι εννοώ? Πρέπει να προτρέπουμε και όχι να αποτρέπουμε φίλους και γνωστούς. Θα μου πείτε αποτρέπει κανείς? Από προσωπική μου εμπειρία η απάντηση είναι ΝΑΙ. Πολλοί χρήστες linux αποτρέπουν φίλους και γνωστούς, είτε γιατί αισθάνονται όμορφα στην μοναδικότητα τους (εγώ ο ξεχωριστός που είμαι τόσο μπροστά...) είτε κυρίως γιατί φοβούνται ότι ο νέος χρήστης που θα δεχτεί την προτροπή και θα κάνει το βήμα προς το ελεύθερο λογισμικόι θα τους γίνει φόρτωμα (η κλασσική περίπτωση που κάποιος σου τηλεφωνεί με το παραμικρό ολημερίς...). Ποια η λύση; Να μην δίνουμε λύσεις στους νέους χρήστες αλλά να τους μαθαίνουμε πως να βρίσκουν λύσεις (δηλ. πως να ψάχνουν σωστά στο google συνήθως).
Επίσης θυμάμαι ότι πριν 14 μήνες άκουγα αυτό δεν γίνεται, το άλλο έχει πρόβλημα, το τρίτο δεν παίζει, αλλά όταν δοκίμασα διαπίστωσα ότι τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά, εύκολα, καλά, ότι το 90% των αρνητικών που άκουγα είχαν ήδη διορθωθεί - επιλυθεί! Για αυτό και πάντα λέω όταν ψάχνεις για κάτι στo google να κοιτάς και ημερομηνία, διότι αν είναι παλαιό πιθανόν να έχει βελτιωθεί.
Φυσικά για τα ανωτέρω (αποτροπή νέων χρηστών) δεν αναφέρομαι στα μέλη του φόρουμ, και δεν το λέω από ευγένια, αλλά γιατί θεωρώ ότι όποιος συμμετέχει στην κοινότητα είναι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να προσφέρει βοήθεια!