Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2008, 15:11
από cOzAtS
ilpara έγραψε:...είτε κυρίως γιατί φοβούνται ότι ο νέος χρήστης που θα δεχτεί την προτροπή και θα κάνει το βήμα προς το ελεύθερο λογισμικόι θα τους γίνει φόρτωμα (η κλασσική περίπτωση που κάποιος σου τηλεφωνεί με το παραμικρό ολημερίς...)!

Κοίταξε να δείς, αυτό ισχύει. Εγώ είχα ένα μήνα και ασχολιόμουν με ubuntu και έψησα τον πατέρα μου να βάλει στο pc του linux. Γενικώς είναι τυπικός χρήστης(web-mail-forums-office) οπότε φαντάστηκα οτι δε θα είχε προβλήματα. Βεβαίως και είχα λάθος. Πρώτα δεν του διάβαζε τη φωτογραφική,μετα το flash στον FF του κόλαγε, μετά ένα λάθος στο upgrade σε 8.04...όπως καταλαβαίνεις πιο πολύ έχω ασχοληθεί και έχω μάθει πράγματα διορθώνοντας το μηχάνημα του πατέρα μου παρά το δικό μου. Και ξέρεις πιο ειναι το βασικό πρόβλημα; εν ξέρει αγγλικά. Απο εδώ και πέρα όμως και με το forum ανοιχτό θα σας τον φορτώσω...:P

Anyway, πιστεύω οτι η χρήση linux, αποτελεί προσωπική επανάσταση (ναι το βλέπω ΚΑΙ πολτικα το θέμα open source), η οποία θέλει κόπο και υπομονή, αλλά κυρίως βούληση να αλλάξει κάποιος την καθημερινότητα του. Απλά όποιος έχει τα κότσια να δοκιμάσει την ελευθερία που του προσφερει το OSS πολύ δύσκολα γυρνάει πίσω. Πρέπει να βοηθάμε, όχι μόνο γιατι είναι καλύτερο, αλλα γιατί ειναι ελεύθερο (και οχι τσάμπα). Η αισθηση της κατοχής του υπολογιστή, η αίσθηση του ελέγχου πάνω σε αυτόν, αυτά ειναι πράγματα που μπορούν να κάνουν τον κοινό χρήστη που φοβάται να νιώσει δυνατός απένταντι στο pc του...

Σταματάω κάπου εδω το παραλήρημα και συνοψίζοντας θα πω οτι πρώτα και κύρια πρέπει να μάθει ο άλλος οτι δεν ειναι ελεύθερος, και μετά να του δείξεις τον δρόμο προς την ελευθερία. Πρώτα να δεί το κελί, και μετά του δίνεις και τον γκασμά....;)