Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρ 2010, 02:16
από gtsah
Αρχικα για λογους πειραματισμου και επειδη ολοι οταν ακουγαν για LINUX νομιζαν οτι τους λεγανε για εξωγηινους στο οικειο μου περιβαλλον :D :D :D :D .Βρηκα αμεσως πριν ενα χρονο περιπου μια διανομη ubuntu σε livecd απο την κοινοτητα εδω και καταφερα αν και αρχαριος να τα εγκαταστησω επιτυχως σε dualboot με τα παραθυρα.Τωρα εχω μονο ubuntu 9.10 στο laptop που το χρησιμοποιει και η συζυγος(την εχω βαλει στα κολπα.. ;) ;) ).Αν και αντιμετωπιζω καποια προβληματα οφειλω να ομολογησω οτι προκειται για ενα πολυ σταθερο λειτουργικο,ταχυτατο και με το που εγκαταστησεις και κανεις τις απαραιτητες ρυθμισεις και updates αμεσως μετα την εγκατασταση(καθολου χρονοβορα διαδικασια) εισαι ετοιμος να κανεις τα παντα και FREE!!!Mπορει στο σταθερο μου συστημα να βρισκονται τα windows(σε dual boot με ubuntu) αλλα σε laptop δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναμπουν.Οταν εξοικειωθηκα με τα βασικα (synaptic package manager,terminal etc etc) ολα εγιναν πιο ευκολα.Βεβαια υπαρχουν παααρα πολλα ακομη να μαθω.Η κοινοτητα εδω στην κυριολεξια σκιζεται για να βοηθησει σε οποιοδηποτε προβλημα ασχετα με το αν βρισκω λυση η οχι.Γενικα η συμβατοτητα σε hardware ειναι σε παααρα πολυ καλο επιπεδο.Τα εχει συνηθησει και η συζυγος και της αρεσει πολυ σαν λειτουργικο. :) :) .