Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2010, 20:19
από dim459
@kzlazy
Δεν ισχυρίζομαι ότι η δική μας γενιά ήταν καλύτερη ή μάθαινε περισσότερα στο σχολείο ή εν γένει.
Αντιθέτως πιστέυω ότι έχουν μεγαλύτερη αντίληψη από μας, σαφώς μεγαλύτερη γκάμα ενδιαφερόντων και δεν παύουν να με εκπλήσσουν καθημερινά.
Ούτε στρέφομαι εν γένει εναντίον του τρόπου εκπαίδευσής τους (μπορώ να αναφέρω σα θετικό παράδειγμα το βιβλίο ιστορίας της Δ' δημοτικού το οποίο με έχει εντυπωσιάσει τόσο με τη δομή του, όσο και με την αναφορά των πραγματικών αιτίων των γεγονότων, αλλά και σαν αρνητικό το βιβλίο θρησκευτικών της ίδιας τάξης το οποίο περιέχει μερικά από τα πιο αντιδραστικά και σκοταδιστικά κείμενα που έχω δει -παρεμπιπτόντως κύριοι σχολείο τα στέλνω, όχι κατηχητικό-).
Η αναφορά μου έχει να κάνει ειδικά με τη γλώσσα (δεν συμπεριλαμβάνω το μονοτονικό ή πολυτονικό) στην οποία πιστεύω ότι έχουν σοβαρότατο πρόβλημα. Αν πραγματικά κάποιος αφεθει αποκλειστικά στο σχολείο, τότε φίλε μου ούτε καν στην τρίτη λυκείου που ανέφερες θα καταφέρει να μάθει να εκφράζεται, τουλάχιστον γραπτώς.