Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2008, 16:17
Πριν από ένα χρόνο περίπου το αντιβιοτικό μου στα winblows βρήκε ένα rootkit. Μόλις πάω να το σβήσω χάνεται και το αντιβιοτικό δεν το βρισκε πλέον. Μετά απο πολλές περιπέτειες κτλ αφού διαπίστωσα πλέον οτι ο υπολογιστής μου είχε πράματα και θάματα αποφάσισα να κανω repartition. Δυστυχως(?) δεν γινοταν repartition ουτε έσβηναν κάποια αρχεια ουτε είχα τα απαραίτητα δικαιώματα (δικός μου υπολογιστής/δικτυο). Βρέθηκα σε μεγάλο σταυροδρόμι. Να αγοράσω τα Βιστα μαζί με αντιβιοτικά (γιατι τα XP παλιωσαν) και άρα να αναβαθμισω και τον υπολογιστή ή κάτι άλλο.
Κάποιος στη σχολή μου πρότεινε ubuntu. είπα να το δοκιμάσω. Δυστυχώς διάβασα κάτι how to απο τα debian που μου λεγαν να αλλάξω τα default BIOS settings (όπως μνήμη στη κάρτα γραφικών κτλ) και μου πήρε 1 βδομάδα να καταλάβω οτι κακώς έκανα ότι έκανα. Ξαναβάζοντας τα default BIOS setings με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι έχω ενα σύστημα που εγκαθίσταται γρήγορα (χωρις περιπλοκές για drivers, office, προγράμματα κτλ) και καθόλου command line όπως περίμενα. Και κάπως έτσι ήρθα και εγώ.
Κάποιος στη σχολή μου πρότεινε ubuntu. είπα να το δοκιμάσω. Δυστυχώς διάβασα κάτι how to απο τα debian που μου λεγαν να αλλάξω τα default BIOS settings (όπως μνήμη στη κάρτα γραφικών κτλ) και μου πήρε 1 βδομάδα να καταλάβω οτι κακώς έκανα ότι έκανα. Ξαναβάζοντας τα default BIOS setings με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι έχω ενα σύστημα που εγκαθίσταται γρήγορα (χωρις περιπλοκές για drivers, office, προγράμματα κτλ) και καθόλου command line όπως περίμενα. Και κάπως έτσι ήρθα και εγώ.