Δημοσιεύτηκε: 09 Μάιος 2010, 17:34
από xqtr
έγραψε:Εξηγησε μου πως θα παρω ρεστα απο μια ζωη για 1 πακετο τσιγαρα και μια σοκοφρετα απο το περιπτερο...

Καταρχας το καπνισμα σκοτωνει... :lol: και αντι για σοκολατα φαε ενα φρουτο... :lol: ...

Το σχολιο μου, στο οποιο αναφερεσαι... εχει να κανει πιο πολυ με την ευημερια (καλοπεραση) που αναφερεται ο xaris2335 και οχι στα οικονομικα ως νομισμα ή οικονομικα μεγέθη που αναφερεσαι εσυ. Ειναι σιγουρο και ετσι εχουμε μαθει... οτι για να αγορασεις κατι χρειαζεσαι ενα νομισμα/χρημα, το οποιο δινεις ως ανταλαγμα για το προιον/υπηρεσια που παιρνεις... διαφορετικα θα επρεπε να κανεις ανταλλαγη προιοντων κτλ το οποιο δεν ειναι δυνατον... ως εδω καλα...

Η ενσταση μου ειναι η εξεις... αυτη τη στιγμη (ή καποτε) το χρημα θεωρειται οτι αντιπροσοπευει μια αξια ενος πολυτιμου μεταλλου... του χρυσού... Συνεπως... εχεις χρυσο... εχεις χρημα... και οσο χρυσο διαθετεις εχεις το αναλογο χρημα... Και εκει ξεκιναει το προβλημα... κανεις τα παντα για να κερδισεις χρημα - χρυσο - πλουτο! για να "ζησεις" καλυτερα... και στην πορεια ξεχνας οτι εισαι ανθρωπος... βλεπε την σημερινη κοινωνια...

Παρε τωρα παλι την εννοια του χρηματος... αλλα αντι να βαλεις οτι αντιπροσωπευει την αξια του χρυσου... βαλε οτι αντιπροσωπευει την αξια της ζωης... Τωρα εχεις... απειρο χρημα... και οσο χρημα προσπαθεις να βγαλεις... τοσο πιο πολυ κανεις την ζωη (ως εννοια) γενικως καλυτερη... ειτε την δικη σου... ειτε του συνανθρωπου σου. Σε μια τετοια κοινωνια... θα βγαζεις χρημα.. ειτε καλλιεργωντας την γη με βιολογικους τροπους... ειτε βοηθωντας εναν αναπηρο... ειτε καθαριζοντας την θαλασσα... ειτε ψυχαγωγοντας τους συνανθρωπους σου... ειτε ακομα και αν μεγαλωνεις ενα παιδι. Οσο πιο πολυ βλαπτεις ομως το περιβαλλον (συνεπως την αναπτυξη της ζωης) τοσο πιο πολλα θα πληρωνεις... κτλ.

Off topic:
Τα παραπανω ειναι απλως μια ιδεα... σιγουρα δεν μπορω να αναλυσω ενα ολοκληρο κοινωνικο-οικονομικο περιβαλλον σε ενα post...και ουτε το εχω αναλυσει το θεμα τοσο πολυ... σιγουρα ισως εκει εξω υπαρχουν και καλυτερες ιδεες και πιο εφαρμοσιμες....

Συνεπως... για τα τσιγαρα σου θα επερνες τα ιδια ρεστα οπως και τωρα... μονο που ισως θα σου ερχονταν πιο ακριβα... :lol:

το θεμα... ειναι να καταλαβουμε οτι υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες απο αυτες που μας προτεινουν οι πολιτικοι/κυβερνησεις, Στο χωριο μου ο τσοπανης για να "ελεγξει" τα προβατα... εχει και ενα τσοπανοσκυλο... ο τσοπανος με την γκλιτσα απο την μια.. και το τσοπανοσκυλο απο την αλλη... και τα προβατακια σκειβουν το κεφαλι.. και πανε... ετσι και σε μας... σου λεει... χρεωκοπια θες ή ΔΝΤ?