Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2010, 14:12
από logari81
MakisM1 έγραψε:... και μαλλον ουτε και υπαλληλος σε μια σοβαρη εταιρεια.

έχω υπάρξει υπάλληλος και σε σοβαρή και σε μη σοβαρή εταιρεία.

MakisM1 έγραψε:Για μενα, η εργασια part-time ειναι αναθεμα σε μια σοβαρη εταιρεια!

Δεν αναφερομαι σε part-time, αναφερομαι στον ορισμο του full-time ο οποίος ειναι διαστρεβλωμένος.

MakisM1 έγραψε:Μια σοβαρη εταιρεια, δεν θελει εργατες-δουλους. Θελει συνηδειτοποιημενους υπαλληλους, που αντιλαμβανονται τους κοινους στοχους, συμμετεχουν σ'αυτους, βαζουν οχι μονο την προσωπικη τους εργασια, αλλα και την εξυπναδα τους, την εφευρετικοτητα τους και την εξτρα προσπαθεια οταν χρειαστει.

Αυτοί δεν ειναι υπάλληλοι, ειναι συνέταιροι και αντίστοιχα θα πρεπει να αντιμετωπίζονται μισθοδοτικά.

MakisM1 έγραψε:Η εταιρεια μου ηταν μια μικρη εταιρεια κατασκευων. 3 Μηχανικοι. Αν και ημουν ο μοναδικος χρηματοδοτης, τους αλλους δυο που παρειχαν (μερικως) την τεχνογνωσια τους (γιατι τεχνογνωσια ειχα και εγω) τους ειχα σε ενα μικρο ποσοστο συνεταιρους. Με την συμφωνια, οτι αν επανεπενεδυαν μερος των αποδοχων τους στο επομενο project θα αυξανοταν το ποσοστο τους αναλογικα. Και αν η εταιρεια προοδευε και επαιρνε και αλλους μηχανικους, θα εμπαιναν κι αυτοι με καποιο ποσοστο. Ημουν διατεθειμενος να υποχωρησω μεχρι το 51% αν η εταιρεια προοδευε και μεγαλωνε. Για να δουλευω με ανθρωπους που πιστευανε στον ιδιο σκοπο και απολαμβανανε αυτο που κανανε...

Ανα μπράβο, τώρα συμφωνούμε.

MakisM1 έγραψε:Δυστυχως, ηρθαμε προσωπο με προσωπο με την Ελλαδα του λαδωματος, της τεμπελιας, της αχαριστιας και της υπεκφυγης. Σε μια αγορα που ηταν σε αφασια, με πλεονεκτισμο και ανεντιμοτητα σε καθε της πτυχη. Απο τους υπεργολαβους, τους προμηθευτες, τους πελατες, το Δημοσιο, τους Δημους, τις ΔΕΚΟ... Μελλον ανυπαρκτο!

Και δεν ειναι μόνο η Ελλάδα το πρόβλημα. Απλως η ελλειψη ουσιαστικής οικονομίας στην Ελλαδα κανει το πρόβλημα πιο εμφανές. Κατατάλλα το λάδωμα και το lobbying τα έχω βιώσει και στο εξωτερικό.

Απο τα προηγούμενα ποστ μου δεν καταλαβες ότι η κριτική δεν αφορα την εργοδοσία. Η κριτική μου αφορά ενα σύστημα το οποίο καταδικάζει μια δικαιη εργοδοσία σε εξαφάνιση. Μιλάμε για ενα σύστημα όπου η ανάπτυξη είναι αυτοσκοπός.

Σε ότι αφορά τα ωράρια εργασίας βλέπεις παραδείγματα από το στενό σου περιβάλλον, δεν ειναι όλες οι δουλειες δημιουργικές όπως του μηχανικου. Ρώτησε τους εργαζόμενους σε σουπερμαρκετ αν ειναι πιο παραγωγικοί σε part-time ή σε full-time και σε τι κατάσταση γυρίζουν το απόγευμα στο σπιτι. Οι μηχανικοί δεν είμαστε έτσι κι αλλιώς καλό παράδειγμα γιατί ήμαστε ως επί τω πλείστον εργασιομανείς.