Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2010, 14:50
από MakisM1
st2 έγραψε:...
αυτο που εχω να παρατηρησω στο παραπανω ειναι μια σοβαρη εταιρεια δεν υπαρχει στην ελλαδα γιατι εχει να αντιμετωπισει ολα τα παρακατω που εγραψες οποτε οι συνθηκες την αναγκαζουν να ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ τους υπαλληλους της και το αφεντικο ή προϊσταμενος να θεωρει τα παραπονα σου υπερβολικα και οταν του τα λες, σου απαντα <<ξερεις τι τραβαω γω;>> με ενα τονο παραπονου, δυστυχιας και κατατρεγμου.

Π
...
2-και να ειμαστε αισιοδοξοι κανει καλο στην υγεια!

Και στη δικη μου εταιρεια χρειαζοταν να γινουν υπερβασεις (το ξεζουμισμα ειναι μαλλον αστοχο...).

Για παραδειγμα, ριχναμε πλακα... η εταιρεια μπετον μας εφτυσε για τους δικους της λογους και αρχισε να ερχεται μπετον στις 5 το απογευμα Φλεβαρη με 6 βαθμους. Κρατησα τους μπετατζηδες και τους πληρωσα υπερωριες... Μαζι μου και ο νεωτερος εκ των δυο μηχανικων.

Κατα τις 6 τη νυχτα, ειμαστε καθισμενοι στη σκαλωσια με τον εργολαβομπετατζη και κανουμε τσιγαρο περιμενοντας την επομενη μπετονιερα. Ο μηχανικος μου λεει φυγε, θα μεινω εγω (στο ψοφοκρυο...).

Δεν φευγω...

Με ρωταει ο εργολαβος, γιατι δεν φευγεις; Ειναι εδω ο ...μικρος (35 χρονων ο ...μικρος). Δεν τον εμπιστευεσαι;

Δεν ειναι οτι δεν τον εμπιστευομαι του λεω... ειναι εδω για να εμπεδωσει οτι αυτο που κανουμε αυτη τη στιγμη ειναι κρισιμη δουλεια για την εταιρεια και δεν θα την σκαπουλαρει κανεις, κανοντας πασα τον μπελα στον διπλανο του. Οταν ειναι παρων το αφεντικο, πρεπει να δινει το παραδειγμα και να αναλαμβανει την ευθυνη.

Του μικρου, του ζητησα πολλες φορες να κανει την υπερβαση. Αλλες τοσες φορες την εκανα εγω και το καταλαβαινε απο το προϊον της εργασιας μου. Ειναι καπως ψαρωτικο να ερχεται στις 0800 ο γερολυκος των 50κατι με το Εξελοφυλλο στο λαπτοπ στο εργοταξιο και να σου λεει, ελα να δεις τι βρηκα χθες το βραδυ και τι πρεπει να κανουμε... Ειμαστε ακομη στενοι φιλοι. Εμαθε καποια πραγματα απο μενα και αυτο ειναι η μεγαλυτερη ανταμοιβη μου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Μηχανικος και αισιοδοξος ειναι δυσκολο πραγμα. Μιλαν οι αριθμοι. Προσπαθω παντως... :)