Δημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2010, 14:44
από silvestros
Epirotes έγραψε:Είναι μύθος ότι η ίδια η MS διακινεί τα σπασμένα ή τα επιτρέπει κατά κάποιον τρόπο. H μέθοδος που χρησιμοποιούν οι χάκερ λέγεται reverse engineering. Υπάρχουν εργαλεία (hex-editor?) που κάνουν αυτή την δουλειά. Μπορεί μεν μέχρι τα ΧΡ περίπου η πολιτική της εταιρείας να ήταν πιο χαλαρή όσον αφορά την ανίχνευση παρανόμων αντιγράφων (π.χ. γινόταν έλεγχος και blacklist σε κάθε servicepack), αλλά από τα ΧΡ και μετά ο έλεγχος γνήσιου κι αυθεντικού λογισμικού γίνεται πλέον πολύ πιο συχνά. Άλλωστε δεν χρειάζεται καν πηγαίος κώδικας για να σπάσεις τα παράθυρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα κλειδί που να μην υπάρχει στην blacklist (μ' ένα key generator, π.χ.). Τέλος, τα σπασμένα μπορεί να δουλεύουν και να κάνεις την δουλειά σου, αλλά είναι μεγάλο ρίσκο και τρέχεις κάθε τρεις και λίγο να βρεις κλειδί να δουλεύει, άμα δεν ξέρεις να προφυλαχτείς. Και το κυριότερο: Γιατί να μπεις σ' αυτό το ρίσκο αφού υπάρχουν τόσες διανομές Λίνουξ που κάνεις επίσης πάρα πολύ καλά την δουλειά σου (δηλ. λίγο σερφάρισμα, δουλειές γραφείου, αναπαραγωγή/αντιγραφή ήχου και βίντεο κλπ.) και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο από πλευράς ασφάλειας;

Μαλιστα, αυτο με το reverse engineering δεν το ηξερα. Πολυ ενδιαφερον.
Οντως το λογικο ειναι να βαλεις linux παρα σπασμενα windows (εγω εχω μονο original που ηρθαν με το laptop).
Πριν λιγο καιρο ειχα διαβασει μια ειδηση οτι η Ελλαδα εχει την τριτη θεση στην πειρατεια στην Ευρωπη. Οι πρωτες δυο ειναι η Βουλγαρια και η Ρουμανια. Εχει τυχει να παω Βουλγαρια και να δω πως ειναι τα πραγματα εκει. Οντως, αν πεις εκει σε καποιον για original λογισμικο θα γελανε τρεις μερες μαζι σου. Μιλησα με ενα παιδι που χρησιμοποιουσε και windows και linux και μου ειπε οτι τα σπασμενα windows, που εχουν, δουλευουν μια χαρα με τις ενημερωσεις τους και με τα ολα τους. Οποτε αυτο με το ρισκο δεν ξερω ποσο ισχυει.