Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2010, 16:59
από digibill
MakisM1 έγραψε:@Digibill: Δυστυχως, ο,τι πληρωσεις, παιρνεις... Αν σκεφτεις οτι η κλασσικη εσπρεσσομηχανη (με το μοχλο σαν κουλοχερης) κανει πανω απο 500€ (και πανω απο 1000€...αλλα λεμε τωρα...) τι να σου κανουν οι δικες μας του κατοσταρικου...

Εγω δεν ειμαι ικανοποιημενος ουτε απο το ζεστο εσπρεσσο (βαζω 2 δοσεις καφε σε μια νερο και μολις που ειναι ανεκτη η κρεμα του καφε...). Στις φτηνες μηχανες, παιζει ρολο ποσο πατικωμενος ειναι ο καφες. Εγω ειχα παρει απο Αμερικη (Starbucks) ενα πατικωτηρι που ταιριαζει ακριβως στο δοχειο/σουρωτηρι του καφε και ειδα αισθητη βελτιωση. Ειχα ομως ενα φιλο με κανονικη εσπρεσσομηχανη ($800 τοτε...) και...αυτος ηταν καφες! :thumbup:

Αφρο για φρεντο ειναι καλυτερο να τον κανεις με το μιξερ του φραπε (αυτο που εχουν οι σουπερμαρκετ για 10€ με καλωδιο για πριζα). Ετσι χρησιμοποιεις παγωμενο γαλα και ειναι πραγματικα βελουδινος.

Δυστυχως, εχει παει η κυρα μου ταξιδι και εχει παρει την φωτογραφικη μηχανη... Επιφυλασσομαι ομως... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Ωραια κουβεντα πιασαμε! :clap:

Με το espresso εγώ δεν έχω θέμα..... Εχω δοκιμάσει και διάφορους καφέδες (επώνυμους και από καφεκοπτεία) και το εσπρεσάκι μου είναι καλύτερο από οποιοδήποτε πίνω έξω σε καφετέρια... Ακόμη και με αυτή την μηχανή (η οποία παρεμπιπτόντως, βγάζει σούπερ καϊμάκι!).
Απλά δεν τα καταφέρνω στον fredo espresso (δεν αναφέρομαι στο αφρόγαλα, στον σκέτο fredo)