Δημοσιεύτηκε: 09 Ιουν 2010, 15:39
από Epirotes
panligo έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Και είναι καλό τώρα που λογοκρίνουν το ιντερνετ τους;

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι λογοκρίνουν το κόσμο με αυτό τον τρόπο...ίσως έτσι μοιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι.

Η λογοκρισία είναι λογοκρισία, όπως κι αν την βαφτίσεις κι όπως κι αν θέλεις εσύ προσωπικά να το δεις το ζήτημα. Και μια φασιστική ιστοσελίδα να απαγορεύσεις λογοκρισία είναι και η λογοκρισία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
panligo έγραψε:Δεν νομίζω ότι στο fb μπαίνουμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας... Υπάρχουν ένα σωρό άλλα sites που σου επιτρέπουν να εκφραστείς ελεύθερα σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιο εύκολα (από άποψη χρηστικότητας και μη) όπως είναι τα blogs, forum κτλ.. Μπροστά στην ελευθερία έκφρασης που προσφέρουν αυτά το fb είναι αμελητέο.
Το 99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν. Με λίγα λόγια το fb είναι περισσότερο ένας τρόπος διασκέδασης (αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι) παρά ένας τρόπος έκφρασης απόψεων και ιδεών.

Κατ' αρχήν, ο πρώτος πληθυντικός χρησιμοποιείται λανθασμένα από εσένα. ;) Το γιατί μπαίνει ο καθένας μας στο fb και γιατί και πως το χρησιμοποιεί είναι δικό του καπέλο. Εγώ, π.χ., το χρησιμοποιώ και για πολιτική προπαγάνδα και "σ' όσους αρέσω, για τους άλλους δεν θα μπορέσω". :P Επίσης, άμα μου δείξεις μια σοβαρή έρευνα αγοράς που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου ότι "99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν", θα σου πω μπράβο και θα πάω πάσο. Έως τότε ο ισχυρισμός αυτός είναι απλά προσωπική σου εκτίμηση την οποία δεν συμμερίζομαι. :thumbdown:
panligo έγραψε:Κατά την γνώμη μου ένα site όπου όλοι χρησιμοποιούμε για 'χαβαλέ' και μέσω αυτού κάποιοι συγκεντρώνουν προσωπικά μας δεδομένα προκειμένου να βγάλουν χρήματα με τον σίγουρο κίνδυνο ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα διακινούνται από εταιρία σε εταιρεία για εκμετάλλευση είναι πολύ ποιο σημαντικό θέμα από το να φοβόμαστε ότι πάει να γίνει λογοκρισία αν ένα κράτος προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες του με αυτόν τον τρόπο.

Οχού, όλοι ή μάλλον οι περισσότεροι βγάζουν χρήματα από την δική μας χρήση στο διαδίκτυο. Έτσι, είναι ο καπιταλισμός. :thumbdown: :twisted: Προσωπικά, δεν δίνω δεκάρα τι τα κάνει τα προσωπικά μου δεδομένα η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το fb, γιατί αν έδινα δεν θα τα παρουσίαζα φόρα παρτίδα. Έως ότου φτάσουμε στο σημείο να με επισκεφθεί κλιμάκιο της Ασφάλειας λόγω της ενασχόλησής μου με το fb, δεν μου καίγεται καρφί. Και διαφωνώ ριζικά: η λογοκρισία, για μένα, είναι πολύ πιο κατακριτέα πράξη από την εμπορική εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων (νισάφι πια μ' αυτή την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Άμα έχεις το κούτελό σου καθαρό, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι πίσω από ψευδώνυμα, εκτός κι αν είσαι καλλιτέχνης ή έστω συνταξιούχος καλλιτέχνης, όπως εγώ καλή ώρα.) Συνοπτικά: εσύ συγκρίνεις την απαρχή του φασισμού :sick: (λογοκρισία -κάψιμο βιβλίων έκαναν οι ναζί στην Γερμανία, μετά είπαν να κάψουν κι όλους τους "ανεπιθύμητους") με μια αμφιβόλου νομιμότητας εμπορική πράξη, όπως είναι η πολιτική συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων του fb, και αβίαστα συμπεραίνεις ότι η πρώτη είναι προτιμητέα. Εύγε! Κι εις ανώτερα! :thumbdown:
panligo έγραψε:Εκεί που θα πρέπει πραγματικά να ανησυχήσουμε είναι αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο σε forum και σε blogs και όχι να λέμε για το fb που στην τελική ούτε μας επιστρέφει τίποτα από τα τεράστια κέρδη που βγάζει από εμάς...

Είδες που είσαι κοντόφθαλμος; :?: Δηλαδή να φτάσει πρώτα το κακό (ο φασισμός της λογοκρισία, ντε) στην πόρτα μας και μετά να ξεσηκωθούμε; Σε κατάλαβα καλά; Όχι, ρωτάω για να μάθω, δεν σε ειρωνεύομαι. :shock:
fotis23 έγραψε:To παραπάνω βίντεο έχει αναρτηθεί 4 χρόνια πριν....σίγουρα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα.

Δηλαδή, να έχουν γίνει καλύτερα το αποκλείεις; Και η πρόσφατη αλλαγή που ανακοινώθηκε από την εταιρεία είναι της πλάκας κι αποτελεί απλά "προπέτασμα καπνού"; Εντάξει, σύντροφοι, το καταλαβαίνω ότι σε μερικούς "αριστερούς" κι "αριστερίστικους" κύκλους το fb και παρόμοιες ιστοσελίδες και πρακτικές είναι ότι το 666 για τους τρελαμένους χριστιανούς, αλλά έλεος: δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα ... ενδιάμεσα υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις του γκρι. :roll: