Δημοσιεύτηκε: 13 Ιουν 2010, 19:28
Χμμ, πως μου ξέφυγε αυτο το νήμα. λοιπόν, ο κύριος λόγος που πέρασα στο linux είναι πως κάποια στιγμή διαπίστωσα πως περνούσα απαράδεκτα πολύ χρόνο "φροντίζοντας" τα ίδια τα windows παρά κάνοντας τη δουλειά μου. Έβαλε/έβγαλες κάποιο πρόγραμμα; Ψάξε να βρείς τι εγκατέστησε που, τι hooks πρόσθεσε στον explorer χωρίς καν να σε ρωτήσει με αποτέλεσμα να βαρύνει και να ανοίγει τους φακέλους μετά απο μισή ώρα ή να κρασάρει. Αντε τρέχα το πρόγραμμα που ελέγχει τα hooks στον explorer και βγάλτα. Τρέξε το πρόγραμμα που καθαρίζει τη registry απο απομεινάρια της απεγκατάστασης, ψάξε για λάθη που φυτρώνουν σε αυτή με απλή καθημερινή χρήση, έλεγξε το μεγεθος της και σβήσε τα άχρηστα για να μην κάνει σαραντα χρόνια να φορτώσει. Στην ανάγκη, τρέξε και το regedit για όσα απέτυχαν όλα τα άλλα προγράμματα να διορθώσουν. Έλεγξε τo δίσκο για υπερβολικο fragmentation, πρόσεξε μήπως δεν είναι ενημερωμένο το antiviruς και ψάξε να βρείς ποιο από αυτά είναι αποτελεσματικότερο τη συγκεκριμένη περίοδο. (Υπάρχει και η γνωστή νοοτροπία του παναθηναικολυμπιακοαεκπαοκτση που αντιμετωπίζει ακόμα και το antivirus του όπως την ομάδα του και δεν το αλλάζει ποτέ) Ψάξε και για κανένα καλό συμπληρωματικό εργαλεό για προστασία απο malware γιατί ένα antivirus μόνο δε σε καλύπτει ικανοποιητικά.
Και όλα αυτά απλά για να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να κάνουν μια αιωνιότητα να φορτώσουν ή να ανοίξουν ένα φάκελο ή να κρασάρουν χωρίς προφανή λόγο. Βέβαια , υπάρχουν και πολλοί που δεν τα κάνουν αυτά. Απλά κλαιγονται γιατι αργούν φορτώσουν ή κάνουν κλικ και ο υπολογιστής αποκρίνεται μεθαύριο. Ε,βαρέθηκα.
Ύστερα έχω δωρεάν όλα τα προγράμμα που χρειάζομαι, πλην ενος παιχνιδιου που δεν τρέχει με ικανοποιητικά με wine λόγω μη πλήρους υποστήριξης της κάρτας ΑΤΙ που έχω και του TrackIR, οπότε αναγκαστικά έχω dual boot. Ούτε αναγκάζομαι να αγοράζω προγράμματα απλά και μόνο για να φροντίζουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος ( TuneUp utilities κλπ) Τα windows είναι σα τις γυναίκες που θέλουν χάδια, στοργή , φροντίδα και προδερμ πριν και κουβεντούλα, κατανόηση και αγκαλίτσα μετά. Στο Linux κάνεις τη δουλειά σου χωρίς πολλά-πολλά και μετα πας βόλτα με τους φίλους σου.. ουτε γκρίνια ούτε τίποτα
Και όλα αυτά απλά για να λειτουργούν κανονικά, χωρίς να κάνουν μια αιωνιότητα να φορτώσουν ή να ανοίξουν ένα φάκελο ή να κρασάρουν χωρίς προφανή λόγο. Βέβαια , υπάρχουν και πολλοί που δεν τα κάνουν αυτά. Απλά κλαιγονται γιατι αργούν φορτώσουν ή κάνουν κλικ και ο υπολογιστής αποκρίνεται μεθαύριο. Ε,βαρέθηκα.
Ύστερα έχω δωρεάν όλα τα προγράμμα που χρειάζομαι, πλην ενος παιχνιδιου που δεν τρέχει με ικανοποιητικά με wine λόγω μη πλήρους υποστήριξης της κάρτας ΑΤΙ που έχω και του TrackIR, οπότε αναγκαστικά έχω dual boot. Ούτε αναγκάζομαι να αγοράζω προγράμματα απλά και μόνο για να φροντίζουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος ( TuneUp utilities κλπ) Τα windows είναι σα τις γυναίκες που θέλουν χάδια, στοργή , φροντίδα και προδερμ πριν και κουβεντούλα, κατανόηση και αγκαλίτσα μετά. Στο Linux κάνεις τη δουλειά σου χωρίς πολλά-πολλά και μετα πας βόλτα με τους φίλους σου.. ουτε γκρίνια ούτε τίποτα