Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2010, 01:45
Γειά σας και απο μένα. Απο το 2003 (την χρονιά που αγόρασα το πρώτο μου desktop) είχα παντζούρια χρ. Μέχρι να μάθω τί εστί pc, κόλλησα ιούς, έβγαλα μπλέ οθόνες και ένα σωρό άλλα καλούδια των παντζουριών. Η συμβίωσή μου με τα παντζούρια χρ μπορώ να πώ οτι ήταν καλή. Φυσικά κάθε χρόνο περίπου αναγκαζόμουν να κάνω φορμάτ επειδή ο υπολογιστής γινόταν αργός. Αργότερα αγόρασα ένα λαπ-τοπ (αυτό που γράφω στην υπογραφή μου) με παντζούρια σβήστα. Εκεί λοιπόν κατάλαβα τι θα πεί ανεξήγητα κολλήματα, χιλιάδες ρεσταρτ, σπαστικές καθυστερήσεις, και αδικαιολόγητα κρασαρίσματα. Κάθε 3 μήνες ο υπολογιστής ήθελε οπωσδήποτε φορμάτ για να ανασάνει. Είχα ακούσει απο έναν φίλο παλαιότερα για το λίνουξ, αλλά ο τρόπος που μου το περιέγραψε με έκανε να καταλάβω οτι εγώ ο απλός και σχετικά άπειρος χρήστης δεν θα βγάλω άκρη με κώδικες,εντολές κλπ. Στο χώρο εργασίας μου είχα έναν συνέδελφο που είχε ακριβώς το ίδιο λαπ-τοπ με το δικό μου, με τη διαφορά οτι είχε ubuntu 8.10. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα την ταχύτητα απόκρισης, τη χρήση cpu και ram, και τις θεμοκρασίες που δούλευε το λαπ-τοπ του σε σχέση με το δικό μου.. Ξεκίνησα λοιπόν να του κάνω ερωτήσεις σχετικά με τις δυνατότητες του λειτουργικού,τα προγράμματα,την ασφάλεια τους οδηγούς υλικού και τη σταθερότητα. Μου έδωσε μια πλήρη εικόνα και φυσικά με έκανε να το δοκιμάσω γιατί αποφάσισα να ξεχάσω τις λέξεις,αντιβαιρους, ιός,σπαιγουερ,ανταγουερ,ροτκιτ,ρεσταρτ ,ανασυγκρότηση δίσκων,μπλέ οθόνες και κυρίως ρετζιστρι και φορματ. Στην αρχή αντιμετώπισα πρόβλημα με την κάρτα ασύρματης δικτύωσης. Ευτυχώς που έγινα μέλος αυτής της κοινότητας και έλυσα το πρόβλημά μου. Στην πορεία προέκυψαν και κάποια άλλα μικροπροβλήματα και απορίες τα οποία και βρήκαν τη λύση τους χάρην της ανιδιοτέλειας και της βοήθειας των μελών αυτής της κοινότητας. Μέχρι πρίν μερικές ημέρες είχα σε ένα μικρό παρτίσιον του υπολογιστή τα παντζούρια χρ, αλλά πλέον τα έχω ξεφορτωθεί και δουλεύω μόνο ubuntu. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την ασφάλεια,τη σταθερότητα την απόκριση και την υποστήριξη του συγκεκριμμένου λειτουργικού. Μέρα με τη μέρα εξοικειώνομαι όλο και περισσότερο και ανακαλύπτω όλο και περισσότερες δυνατότητες του νέου λειτουργικού μου. Φυσικά αισθάνομαι και πολύ καλύτερα που δεν μπαίνω πια στον πειρασμό να γίνομαι πειρατής, μιας και όλα στο κόσμο του λινουξ είναι δωρεάν. Είμαι παρέα με τον πιγκουίνο εδώ και 4-5 μήνες περίπου και δεν μετανοιώνω για την επιλογή που έκανα. Επιπλέον προτρέπω και πολλούς φίλους μου να απαλλαχθούν απο τα παντζούρια και να γνωρίσουν τα οφέλη του λίνουξ που για μένα όπως ήδη έχω αναφέρει είναι κυριώς ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ,ΑΠΟΚΡΙΣΗ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ.