Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2010, 19:11
από prov83
sokoban4ever έγραψε:Παιδιά τα πράματα είναι απλά . :problem:

Το να δώσει μία φορά ένας πλούσιος λεφτά ( ιδιαίτερα την εποχή που η σταθερότητα των καρεκλών τους τρίζει βλέπε κρίση) δεν λύνει τίποτα . Δεν είναι ρομπέν των δασών απλά έβαλε το χέρι βαθύτερα στην τσέπη για να αγοράσει συνειδήσεις τις τελευταίας στιγμής...
αλλά ακόμα και ξαφνικά να άγιασε και να τον επισκέφτηκε το βράδυ κάποια καλή νεραιδούλα τότε αυτή η νεραιδούλα δεν ξέρει καθόλου μα καθόλου από οικονομία και είναι πολύ σπάταλη...
( πράγμα που μας κάνει προς στιγμή να πιστέψουμε ότι υπάρχουν νεραιδούλες ... χμμμ για φαντάσου
αν υπάρχουν πάντως σίγουρα δεν ξέρουν από οικονομία είτε είναι πολύ μα πολύ πονηρές και υστερόβουλες....;))

Το χρήμα που δεν φέρνει χρήμα είναι στάσιμο ( και κατ' επέκταση συνήθως ζημιωγόνο) και μειώνει τις δυνατότες ενός οργανισμού για αυτό όταν δίνουν λεφτα σε φιλανθρωπίες κατα κύριο λόγο
κάνουν ένας είδος επένδυσης είτε για να γλιτωσουν κάποιος φόρους ( να μειώσουν εισόδημα) είτε για να επομιστούν κάποια δικαιώματα είτε για τα μάτια του κόσμου ( πολιτική, marketing...) είτε κάποιος συνδυασμός από τα παραπάνω.

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Όταν δύο και περισσότερες πλευρές δίνουν για να πάρουν, υπολογίζούν το κόστος και το όφελος των πράξεων τους. έτσι λοιπόν όταν ένας επιχειρηματίας προσφέρει 10 σκέφτεται πως θα βγάλει 15. Το ίδιο σκέφτεται και η άλλη πλευρα, π.χ. το κράτος.
Η σκέψη μου όμως είναι διαφορετική από την δική σου στο γεγονός πως δεν με ενδιαφέρει τι θα πάρει ο επιχειρηματίας αρκεί τα λεφτά που θα δώσει(που τόσο καιρό δε δίνει το κράτος) να σώσουν ίσως, λέω ίσως, 10 παιδιά, 30 φυτικά και 2 ζωικά είδη. Ίσως τα νούμερα σου φαίνονται αστεία, δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πιο αστεία όταν ξοδεύονται σε έρευνες τριπλάσια χρήματα γα την στυτική μου δυσλειτουργία παρά για την παιδική λευχαιμία.

Και επειδή δε πιάσαμε το θέμα, επειδή πάλι είναι το opensource φυσικά, αλλάζω πνοή και λέγω ταύτα:
Χρειαζόμαστε/χρειάζεστε νέους και έξυπνους ανθρώπους στο ελεύθερο λογισμικό. Ας ελπίσουμε ότι δε θα απομακρυνθούν λόγο μετέωρων παρωπίδων.
Ένα πράγμα με την αριστερά ρε παιδι μου!!!