Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2008, 19:35
από dimisKJ
Χαιρετω και γω... Δημητρης απο Σερρες, τελειοφοιτος πληροφορικης και αιωνιος φοιτητης (τα γνωστα αποβρασματα της κοινωνιας)... :D

Η πρωτη επαφη με το linux ξεκινα το '98 περιπου με το #linux στο irc και διαφορους απιστευτους τυπαδες, ενιοτε, να καφριλιαζουν σε οσους δεν ξερουν "τα βασικα". Η πρωτη πραγματικη επαφη γινεται το 2001-2002 με το Suse 7.3 και εκεινο το φοβερο Yast... Το'βαλα στα ποδια καθως μια απλη soundblaster ηθελε ποσες ωρες να την κανω να δουλεψει, το XMMS κολλουσε διαρκως... Μαυρα χαλια. Επομενη επαφη το 2004 με καποια εκδοση του Mandrake σε εργαστηριο της σχολης που για 1 εξαμηνο γραφαμε κωδικα java και servlets στο Netbeans. Πολυ καλες εντυπωσεις. Καπου στο τελος του 2006 βρηκα χρονο και δοκιμασα το Ubuntu 6.06, αλλά ενα ανεκδιηγητο winmodem που ειχα με αποθαρυνε μετα απο 7-10 μερες προσπαθειων να μπω στο ιντερνετ.

Η αληθεια ειναι οτι ουδεποτε ειχα προβληματα με τα Windows (pre-installed σε laptops), τοσο ως φοιτητης αλλα και ως επαγγελματιας (J2EE developer για καποιο διαστημα). Δεν ειχα ισχυρα κινητρα να κανω το switch. Και φτανουμε στον φετινο Ιουλιο που λιγο πριν την απολυση απο τον στρατο δοκιμαζω το ubuntu 8.04 και ολα εγιναν τοοοοσο ευκολα. Ειμαι εντυπωσιασμενος.