Δημοσιεύτηκε: 13 Σεπ 2010, 10:43
Ἐπανέρχομαι στὸ θέμα τῶν ἐλευθεριῶν καὶ τῆς διαφορετικῆς στάσης ποὺ τηροῦν οἱ δύο περὶ ὧν ὁ λόγος διανομές - Ubuntu vs Debian. Ἀντιγράφω ἀπὸ τὸ ἑλληνικὸ Linux Format τεῦχος 24 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2008) καὶ τὴ στήλη τοῦ Θοδωρῆ Λύτρα «Τὸ Linux καὶ οἱ ἄλλοι». Τὸ θέμα του τότε ἦταν σχετικὰ μὲ τὸ Firefox καὶ τὴ διαφορετικὴ προσέγγιση τῶν δύο ἑταιρειῶν (θυμίζω ὅτι τὸ Debian θεωρεῖ τὸ firefox περιοριστικὸ καὶ γι` αὐτὸ τὸ ἔχει ἀντικαταστήσει μὲ τὸ - ἄκρως εἰρωνικό ὡς ὄνομα - Iceweasel, ἐνῶ ἡ Canonical τότε δέχθηκε ὄχι μόνο τὸν περιορισμὸ ὡς πρὸς τὸ brandname, ἀλλὰ ἀκόμα καὶ νὰ βάλει γιὰ ἕνα διάστημα EULA!!!, τὴν ὁποία ἐπέβαλε ἡ Mozilla Corp., γιὰ νὰ τὴν ἀποσύρει μετὰ ἀπὸ τὸ γενικὸ κράξιμο). Νομίζω ὅμως ὅτι γίνεται καὶ πάλι ἐπίκαιρο, μετὰ τὴν ἀπόφαση τῆς Canonical νὰ ἀφαιρέσει (ἐρήμην τῆς κοινότητας καὶ πάλι) τὸ Synaptic καὶ νὰ περάσει στὸ Sortware Center ἐπὶ πληρωμῇ λογισμικό.
Off topic:
Πρὸς συντονιστὲς: Δὲν ξέρω ἂν τὸ θέμα ἀνὴκει σὲ αὐτὴ τὴν ἑνότητα, ἂν καὶ ἔχει συνάφεια, ἢ στὴν ἑνότητα έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές
Spoiler: show
Off topic:
Πρὸς συντονιστὲς: Δὲν ξέρω ἂν τὸ θέμα ἀνὴκει σὲ αὐτὴ τὴν ἑνότητα, ἂν καὶ ἔχει συνάφεια, ἢ στὴν ἑνότητα έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές