Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2010, 19:12
MakisM1 έγραψε:
Πρεπει να μαθει το παιδι να σκεπτεται! Η 'αχρηστη' Γεωμετρια, η 'αχρηστη' Τριγωνομετρια η 'αχρηστη' BASIC, ακομα (επιτρεψτε μου να τολμησω να πω) τα 'αχρηστα μαθηματα' της Φιλολογιας, Λογικης, Ψυχολογιας, ακομα και των Θρησκευτικων (ειχα την τυχη να εχω καθηγητη Θρησκευτικων ενα μεγαλο Χριστιανο Φιλοσοφο, τον κ. Γρηγοριαδη, ο οποιος αν δεν μας ενεπνευσε πιστη για τον Χριστιανισμο, μας ενεπνευσε σεβασμο για τον Χριστιανισμο, τον Ανθρωπισμο και την Φιλοσοφια (ολα τα κεφαλαια σκοπιμα...) με ενα ανοιχτο μυαλο, Σωκρατικη μεθοδο και σεβασμο στους συνομιλητες του). Απλα χρειαζονται φωτισμενους καθηγητες! Αλλιως, τα 'χανουν' τα παιδια, τα οποια κερδιζονται απο τις ευκολες λυσεις που τους οδηγουν 'το συστημα', οι συνομιλικοι τους (peer pressure), to Internet, οι ινστρουχτορες των μαθητικων οργανωσεων και οι ...ορμονες τους!
Έχω τελειώσει το σχολείο εδώ και 2 χρόνια και αυτό που κατάλαβα έχοντας πια ωριμάσει(όσο γίνεται μέσα σε 2 χρόνια) είναι ότι οι καθηγητές που πραγματικά νοιάζονται για τον μαθητή,αυτοί που παλεύουν για να τον κάνουν ένα σωστό άνθρωπο και πάνω απ' όλα να τον κάνουν να σκέπτεται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα!Οι περισσότεροι καθηγητές μας προετοίμαζαν για τις επερχόμενες εξετάσεις και δεν φρόντιζαν ώστε το παιδί να αγαπήσει αυτό που κάνει η έστω να αποκτήσει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον.Συγκεκριμένα εγώ ένοιωθα ότι οι καθηγητές μου περισσότερο άγχος μου μετέδιδαν παρά γνώσεις!!!