Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2010, 08:41
Dimitris έγραψε: Ένας εργοδότης θα εκτιμήσει περισσότερο αν κάνεις τη δουλειά που σου είπε στο χρόνο που σου είπε και ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις ένα 5% του κόστους. Μπορείς να το πετύχεις αυτό; Ο εργοδότης δε δίνει δεκάρα αν ξέρεις word, excel ή fluent. Ούτως ή άλλως θα σε πληρώνει ενώ μαθαίνεις άλλα πράγματα της δουλειάς. Μη νομίζεις ότι σε έχει ανάγκη. Θα σε έχει όμως πραγματικά ανάγκη όταν σου λέει κάνε αυτό και εσύ το έχεις έτοιμο από χθες.
Ο εργοδότης θα κοιτάξει να του φέρεις υψηλό κέρδος με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος χωρίς όμως να ρίχνεις την ποιότητα του προϊόντος ή την παροχή υπηρεσιών σου, το κέρδος όμως εξαρτάται απο τη σωστή οργάνωση και το συντονισμό μιας επιχείρησης και όταν λέω για οργάνωσή μιλάω κυρίως για μηχανοργάνωση.
Το θέμα είναι ότι στις περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις κοιτάνε να κάνουν αρπαχτές δηλ. να βγάλουν ένα κέρδος και να κλείσουν μετά.
Στο εξωτερικό επαναεπενδύουν ένα μέρος των εσόδων τους με σκοπό την επέκταση της επιχείρησης ("Θηγατρικές") στο εξωτερικό. Βέβαια βοηθάει και εκεί και το κράτος κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, για αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και έρχονται οι Τούρκοι ως σωτήρες, καταντήσαμε χειρότερα και απο τους Αλβανούς.
Όπως λέει και ο Χατζηιωάννου τις θέσεις εργασίας δεν τις δημιουργούν οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά οι μικρές.
Αρά λοιπόν για να συνοψίσω, χρειάζεται σοβαρότητα απο τους Έλληνες επιχειρηματίες ("Ο θεός να τους κάνει επιχειρηματίες τους περισσότερους") και υπευθυνότητα και φερεγγυότητα απο το Ελληνικό κράτος.
Και θα σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα.
Μου έφερε ο πατέρας μου ένα αρχείο που ήταν.., μάντεψε που στο gimp, είχε γυρίσει τους μισούς γραφίστες κανένας δεν μπόρεσε να το ανοίξει να δει τι έχει μέσα το αρχείο αυτό ήταν για αυτούς ΕΞΩΓΗΙΝΟ στη κυριολεξία.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
κανόνας 1 για τους ελεύθερου επαγγελματίες - επιχειρηματίες UPDATE,UPDATE,UPDATE,...UPGRADE,UPGRADE,UPGRADE
Εννοείτε ότι πείρα κάτι παραπάνω για τον κόπο μου απο τον πελάτη του πατέρα μου, γιατί πολύ απλά η γνώση πληρώνεται αδρά και έτσι πρέπει να είναι.