Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2010, 11:29
από Dstil
δεν ειμαι προγραμματιστης.
εχω κανει προγραμματισμο μονο στα ακαδημαικα μου χρονια σαν Μηχανικος Υπολογιστων αλλα στην πραξη εχω επαφη σαν επαγγελματιας πλεον μονο με τηλεπικοινωνιες high-level (διαγραμματακια και σχηματακια με δικτυα).
και εγω θελω να ξεκινησω παλι προγραμματισμο ομως σαν δικλιδα ασφαλειας. :geek:

Εχοντας επαφη ομως με την αγορα μπορω να σου πω οτι:
- java: ειναι το νουμερο ενα με διαφορα στο τι ζητανε εκει εξω. ομως και η κουτση μαρια πλεον μπορει να το προσφερει αφου ειναι μια ευκολη γλωσσα σε σχεση με τις αλλες. το να εισαι καλος λοιπον πλεον εξαρταται μονο απο εσενα και οχι απο το πτυχιο. Internet = java για πολλους (καλα δεν ισχυει και 100%)

- C, C++, δεν τα ζητανε τοσο...ειναι και πιο δυσκολες...ΟΜΩΣ...ακριβως επειδη εχει αρχισει και λιγοστευει ο κοσμος που ασχολειται με αυτες τις γλωσσες...και επειδη παραμενουν γλωσσες που χρησιμοποιουνται σε καποιες κρισιμες πλατφορμες (λογω ταχυτητας κ δυνατοτητων) για μεγαλες εταιριες (τηλεφωνιας π.χ....) μπορει να γινεις πολυ πιο ευκολα "απαραιτητος"... :thumbup:
επισης οι περισσοτεροι browser βασιζονται σε C++ οπως και το iPhone ( χαλασμενο μηλο! :sick: )
επισης αν κανεις μια ερευνα στους Linuxαδες προγραμματιστες τοτε μαλλον αυτες οι δυο γλωσσες ειναι οι πρωτες!

- C# στο εξωτερικο παρατηρηθηκε μια αυξηση σε βαθμο που να ζητειται οσο και η java, ομως στην Ελλαδα δεν εχω ακουσει και πολυ να τη ζητανε για καποιο λογο. παντως αυτο ισως ειναι καλο...λιγοτερος ανταγωνισμος...και αν εχεις ηδη καποιες γνωσεις θα μπορουσες να το κυνηγησεις περισσοτερο. :?: ;)

Υπαρχουν φυσικα και τα "python" styl εργα εκει εξω....τα παντα υπαρχουν θα μου πεις... :ugeek:

Οσο για το Λινουξ....
το να μαθεις τοσο καλα ωστε να στηριξεις μια εταιρια και να τους τα τοποθετησεις...καλο ειναι...ισως θα επρεπε ομως να περασεις σεμιναριο για Λινουξ σερβερ και να εχεις τεσταρει ο ιδιος συνεργασια με Windows πλατφορμες πριν πας και ισχυριστεις οτι γνωριζεις καθως στη διασυνδεση τους (που θα χρειαστει) ειναι το κυριως προβλημα. Παντως αυτο δεν σε κανει προγραμματιστη...τεχνικο δικτυων σε κανει.
Συν οτι οι μεγαλες εταιριες ακομα δεν δεχονται κατι τετοιο γιατι ηδη εχουν 4 ατομα στο IT support τους τμημα με νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου που δεν εχουν ιδεα απο Linux και θα σε θαψουν ζωντανο αν μπορεσουν...απο την αλλη οι μικρες ειναι καλυτερες...γινεσαι "απαραιτητος" :-)
προσοχη ομως! μην τους πεις οτι θα κανουν τα παντα και τσαμπα! δεν ισχυει...αν δουλευουν autocad η καποιο λογιστικο inhouse προγραμμα μετα την εβαψες :thumbdown: