Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2010, 16:44
από PaNick
Linuxcat έγραψε:Συγνωμη που δέν μιλάω λίγο πιο συγκεκριμένα αλλα είμαι σε μια φάση να κάτσω κάτω και να μάθω "τα πάντα-ολα".. Eχω ψιλοχαζέψει βασικά με αυτά που βλέπω εδώ στα ξένα.. Ελλάδα δέν..ουτε για αστείο.. αλλα σε καμια μικρή εταιριούλα σκέφτομαι να ξεκινήσω όπως όλοι, σιγουρα εντός Ε.Ε.. και οι απαιτήσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια με Ελλάδα.. με τη διαφορά οτι εδώ πληρώνεσαι και έτσι αξίζει να κοπιάσεις να γίνεις αστέρι.. :D

Εχω τελειώσει electrical και telecoms.. Προφανώς πρέπει να κάνω κάτι που να συνδιάζει δουλειά προγραμματιστή και συστεμά-δικτυά.. Δεν νομίζω ότι πρέπει να παρουσιαστώ σαν τον μάγο του Οζ και να τους κάνω τον ξύπνιο και να τους λέω τίποτε τζαμπατζίδικα.. εδω οι ανθρωποι είναι ρομποτάκια.. δέν σκέφτονται...πρεπει να τους φτιάξω software που να τρέξει και στο μυαλο τους με output πρόσληψη.. :lol:

Νομίζω ότι η λύση είναι λίγο απο όλα όσα προτείνετε.. δηλαδή σάν newbie σίγουρα πρέπει να πάρω απο το Λίνουξ κάτι έτοιμο και ξέρουμε ότι δουλεύει και να το γράψουμε σε αλλη γλώσσα.. Ήταν πολύ οργασμική αυτή η ιδέα.. σε καμια "δυσκολη" γλώσσα.. αλλα όχι κάτι εξειδικευμένο και να παίζει και σε Linux και σε Windows.. χχμμμ..

Να μην πας και υποκριθείς τίποτα παραπάνω απ΄ αυτό που είσαι: rookie developer.

Οι εταιρίες δεν κοιτάνε μόνο τι έχεις κάνει - δύσκολο να αποδειχτεί σε μια συνέντευξη - αλλά το τι μπορείς να κάνεις γι΄ αυτές. Π.χ. αν πας να ζητήσεις δουλειά σε Τράπεζα και τους δείξεις εφαρμογή με γραφικά θα σου πουν "ευχαριστούμε πολύ, μη μας πάρεις εσύ θα σε πάρουμε εμείς".
Να πας και να τους αποδείξεις ότι είσαι ορεξάτος για δουλειά, παίρνεις αυτά που δίνουν για τη θέση ενός rookie developer χωρίς προϋπηρεσία στο αντικείμενο και αρκετά έξυπνος για να επενδύσουν πάνω σου. Αυτό είναι αρκετό συνήθως για να σου δώσουν μια ευκαιρία.

Έχε πάντα υπόψη σου ότι η κάθε θέση έχει και τις απαιτήσεις της και από τις 2 πλευρές (senior-προγραμματιστής θα πάρει και αντίστοιχο μισθό). Δεν μπορείς να πάρεις τέτοιο μισθό γιατί δεν είσαι τέτοιος. Θα πας λοιπόν και θα χτυπήσεις αγγελίες που ζητούν junior προγραμματιστή. Τα πτυχία σου είναι μια χαρά και - αν είσαι και νορμάλ άνθρωπος - μια χαρά θα βρεις δουλειά.