Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτ 2010, 02:06
από Macedon
michael_k έγραψε:Με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα, μεταξύ άλλων, σχηματίσθηκε στο μυαλό μου η ιδέα της αναλογίας με το μικρόκοσμό μας στους υπολογιστές. Από τη μια έχουμε τις ελληνικές πόλεις-κράτη, που μου θυμίζουν τις διάφορες εκδοχές του ΕΛΛΑΚ, ιδιαίτερα τις διάφορες διανομές, την καθεμία με τις ιδιαιτερότητές της, αρκετές φορές και εχθρικές μεταξύ τους και από την άλλη μια μεγάλη αυτοκρατορία της εποχής, που νομίζω σε όλους κάτι θυμίζει, με πλεόνασμα πόρων και δυνατοτήτων. Δεν θα σταθώ στο τελικό αποτέλεσμα της μάχης ή των Περσικών πολέμων γενικότερα γιατί ο αγώνας των Ελλήνων είχε και θα έχει την ίδια αξία ανεξαρτήτως αυτού. Το σημείο που θεωρώ ότι προσομοιάζει και με συγκινεί προσωπικά περισσότερο στην περίπτωσή μας είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών συστημάτων. Ενός απολυταρχικού συστήματος κεντρικής εξουσίας που ήθελε να την επιβάλλει σε όλο το γνωστό κόσμο και ενός συνοθυλεύματος στην ουσία διάφορων συστημάτων διακυβέρνησης, τα οποία, όμως, παρά τις διαφορές τους πίστευαν και αγωνίστηκαν όλα μαζί για την ελευθερία να αυτοδιαχειρίζονται, δηλαδή το δικαίωμά τους να είναι διαφορετικά.
Δεν ξέρω αν κατάφερα να διατυπώσω με τρόπο κατανοητό τη σκέψη μου αλλά είμαι σίγουρος ότι παραλληλισμοί υπάρχουν για όποιον θέλει να τους βρει. Από την άλλη τα συμπεράσματα στα οποία μπορεί να καταλήξει ο καθένας μας είναι νομίζω υποκειμενική υπόθεση αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να σκεφτούμε λίγο κατ' αυτόν τον τρόπο.

Μπράβο και απο μένα...κατά κάποιον τρόπο εκφράζεις και την "δική μου" σκέψη! :thumbup:
Με συγκίνησε ο τρόπος σκέψεών σου :clap: κάπως ετσι σκέπτομαι και εγώ!!
Το ώραιο είναι πώς εσύ,έχεις το χάρισμα να την βγάλεις προς τα έξω ,( Εγώ όχι )και να γίνει κατανοητή σε όλους μας !!! ;)