Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2010, 20:16
από s.dalas
Επειδή το καθυστέρησα και εγώ αρκετά, λόγω σπουδών και εργασίας, τα έχω αρκετά πρόσφατα.
Το ότι έχεις ένδειξη για ΥΕΑ δε σημαίνει όπως σου είπε ο pros απολύτως τίποτα. Θα παρουσιαστείς και όταν θα σας καλέσουν για τη διαλογή θα πεις και εσυ όπως και οι άλλοι 490 απο τους 500 ευχαριστώ δε θέλω. 5 μήνες παραπάνω, ο σχετικά κανονικός μισθός έρχεται μόνο στην παραμεθώριο - αλλά τα έξοδα του ενοικίου και της ζωής γενικά δε καλύπτονται εκτός και αν βρεις όπως οι περισσότεροι κάποιον συγκάτοικο. Στη δεύτερη δε μετάθεση (κάπου στους 10 μήνες) μετατίθεσαι σε όσο το δυνατόν κοντινότερη μονάδα του σώματος που ανήκεις στον τόπο κατοικίας σου.
Όσο για τα αλεξίπτωτα, στο κέντρο που θα είσαι θα έρθουν για περισυλλογή και άλλα σώματα (εθνοφρουρά (τσολίαδες) , στρατονομία, ειδικές δυνάμεις , σώματα μουσικών κ.α). Τότε θα πρέπει να δηλώσεις για να πας στα αλεξίπτωτα. Εκπαίδευση στο πεύκο ή στην κρήτη και όλη η θητεία γίνεται στον τόπο που επιλέγεις (αθηνα ή κρήτη γιατί δεν έχει αλλού μονάδες για αλεξιπτωτιστές). Βέβαια επειδή γίνονται πολλά δεν ξέρω αν αξίζει για μια απλή θητεία να τα περάσεις. Αν και για να είμαι ειλικρινής, όταν ήμουνα 18 ήθελα και εγώ να υπηρετήσω ή αλεξίπτωτα ή πεζοναύτης αλλά τώρα που παρουσιάστικα δεν το σκέφτηκα καν. Έβρο και -22 C καλύτερα απο το να μου τα σπάνε όλη την ώρα. 9 μήνες είναι θα περάσουν για πλάκα. Να θυμάσαι το εξής - όσο δυσκολότερη είναι μια μονάδα (είχα την τύχη να είμαι σε μια απο τις πιο δύσκολες) τόσο καλύτερες και ισχυρότερες φιλίες κάνεις.
Καλή σου θητεία!