Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2010, 15:55
από medigeek
ftso έγραψε:Κατά 90% δεν το έχουν δουλέψει πέραν των μερικών ωρών και μόνο για συγκεκριμένες λειτουργίες.

+1 :)

Kabamaru22 έγραψε:Ωστόσο οκ...ανάλογα την δουλειά που κάνουμε. :thumbup:

Αυτό που προσελκύει καινούργιους χρήστες στο Linux είναι:
α) η τιμή.
β) η θέληση τους να ψαξουν για να βρουν απάντηση στο πρόβλημα τους.
γ) η θέληση τους να ρωτήσουν όταν δεν βρίσκουν κάτι.
δ) η θέληση τους να βοηθήσουν και να καταγράψουν μια διαδικασία για άλλα άτομα.
ε) η θέληση τους να δώσουν κάτι σε χρηματική αξία όταν δουν κάτι καλό.

Το (δ) και το (ε) δεν είναι και τόσο σημαντικό, αλλά είναι θέμα κουλτούρας και αξιών -- δεν είμαι φιλόσοφος. :)

Αν το (α) τους προσελκύσει, το (β) θα απωθήσει το 90% των ατόμων αυτών και θα τους αφήσει με κακές εντυπώσεις. Το (γ) είναι η "backup" λύση που κάθε τόσο ο καθένας μας στο linux θα χρειαστεί.

Τώρα για το (γ) βέβαια είναι και το θέμα του εγωισμού («Είμαι expert και θέλω να το κάνω μόνος μου»). Ακόμη κι όταν τους δείξεις άλλο/εναλλακτικό τρόπο για να κάνουν τη δουλειά τους, πάλι δε θα σε ακούσουν. Εκεί σταματάς.

Αν θέλεις να προβληματίσεις το φίλο σου, ρώτησε τον τι προγράμματα χρησιμοποιεί στο Windows, κι αν ξέρει ποια από αυτά είναι ή είχαν βάση σε προγράμματα ελεύθερου κώδικα. Και πόσα κοστίζουν τα Windows προγράμματα. Και πόσα θα κόστιζαν αν όλοι αυτοί που αγοράζουν προσωπικό license έκαναν δωρεά σε μια ομάδα προγραμματιστών για να φτιάξουν το ελεύθερο αντίστοιχο πρόγραμμα. :)

Η απάντηση μου βρίσκεται εδώ.

Θα βρεις κι άλλες τέτοιες ερωτοαπαντήσεις εδώ: Σχετικά με ΕΛΛΑΚ και Linux