Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2010, 16:21
από Epirotes
taratatzoum έγραψε:MakisM1 προσωπικά δεν βλέπω να έχεις προσόντα για συντονιστής σε forum GNU Linux, δικαίωμα σου βέβαια αλλά ξαναδιάβασε την φιλοσοφία της διανομής σου του ubuntu, εννόησε τι σημαίνει ubuntu σε απλά Ελληνικά.

Τον αδικείς, διότι ο MakisM1 έχει βοηθήσει ουκ ολίγες φορές στην επίλυση προβλημάτων εδώ. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που προτάθηκε για την θέση του συντονιστή. Η καραμέλα με το "για εκπαιδευτικούς σκοπούς" και μόνο -στα νιάτα μου ως σκληροπυρηνικός πειρατής την πιπιλούσα κι εγώ- δίνουμε πληροφορίες για hacking, cracking, phreaking κι ό,τι άλλο κυκλοφορεί στην πιάτσα πολύ αμφιβάλω αν θα σταθεί σε μια υποτιθέμενη δίκη. Ειδικά αν σου την έχει στημένη το σύστημα διότι δεν σε γουστάρει κατά βάθος. Επειδή έχω διαβάσει την φιλοσοφία του Ubuntu και πιστεύω ότι την έχω κατανοήσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι ubuntu δεν σημαίνει hacking (με την ερμηνεία του όρου που δίνεται στα ΜΜΕ και όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία της κοινωνίας που ζούμε). Τέλος πάντων, εξήγησέ μου εσύ πως αντιλαμβάνεσαι τον όρο ubuntu και ποια η σχέση του με το hacking, cracking, phreaking κλπ. Επίσης, πες μας -για να επιστρέψουμε κι επί του θέματος- θεωρείς ότι η ομάδα που χάκεψε τις σελίδες αυτές ήταν ομάδα χάκερ ή ομάδα κράκερ; :?: :? Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το νόμιμο hacking, δηλ. γράφω πέντε γραμμές κώδικα ή δίνω πέντε εντολές στο τερματικό για να λύσω ένα πρόβλημα. Το πρόβλημά μου είναι με το παράνομο hacking -αυτό που καλώς ή κακώς θεωρεί παράνομο ο νομοθέτης- απλά δεν θέλω να συνδυαστεί η παρούσα κοινότητα με ο,τιδήποτε παράνομο. Τέλος, παρότι πουθενά δεν αναφέρεται ρητά στον κανονισμό του φόρουμ, ξέρω ότι είναι πάγια τακτική μας να κλειδώνουμε θέματα που έχουν να κάνουν π.χ. με το σπάσιμο ασύρματου δικτύου.