Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2010, 23:08
το χειρότερο από όλα είναι ότι όταν μιλάς για το linux σε κάποιους που δεν γνωρίζουν τι είναι και πόσο καλύτερο είναι και έχουν συνηθίσει τα παραθύρια και άρα θεωρούν καλύτερα τα παραθύρια σε θεωρούν κολημένο και νομίζουν ότι τους τα λες επειδή δεν γουστάρεις τα windows... Πόσες φορές έχω πει στην κοπέλα μου και στον αδερφό μου τα πλεονεκτήματα του linux έναντι των windows, πόσες φορές τους έχω βάλει και κάνουν συγκριτηκά τεστ για να τους αποδείξω ότι είναι πιο γρήγορα και πιο σταθερά και ότι δεν κολάνε ιούς και ότι είναι όλα free και ότι μπορείς να κάνεις ότι κάνεις και στα windows και ακόμη περισσότερα και παρόλα αυτά δεν τους έχω πείσει ακόμη... Ο αδερφός μου λέει ότι όλα τα λειτουργικά είναι τα ίδια και ότι δεν έχουν και μεγάλες διαφορές (βέβαια όποτε πάθουν τίποτα τα windows στον υπολογιστή εγώ κάθομαι και τα φτιάχνω μιας και τους χρησιμοποιούμε από κοινού και έτσι πάντα δουλεύουν στην τσίτα αλλά σκέφτομαι να μην ξανασχοληθώ μήπως και αλλάξει λειτουργικό)... Καταλαβαίνει βέβαια ότι είναι καλύτερο το linux αλλά υπάρχει αυτο το πρόβλημα με τις εφαρμογές που ακόμα και από την σχολή του τους δίνουν win εφαρμογές... Η κοπέλα μου πάλι όποτε της μιλάω για το linux με ειρωνεύεται ότι άρχισα πάλι το κυρηγμα... Αλλά κάθε 2-3 βδομάδες μου λέει ότι μάλλον κόλησε ιο και σέρνονται τα windows και ότι την επόμενη βδομάδα μάλλον θα κάνει φορματ επειδή σέρνετε ο υπολογιστης και πάει λεγοντας...
Δεν έχω μπορέσει να τους πείσω ακόμη (αν και είναι και οι 2 τους φοιτητές σε σχολές υπολογιστών) γιατί πολύ απλά νομίζουν ότι το linux είναι ένα προιστορικό και προτόγονο λειτουργικό και επειδή τα windows έχουν συνηθίσει μαζί με τις εφαρμογές τους αυτά εμπιστεύονται κιόλας... Αυτοί χάνουν...
Βέβαια έχω βάλει σε αρκετούς το ubuntu και μόνο 2-3 τα χρησιμοποιούν... Ο ένας επειδή με τα windows δεν λειτουργούσε το αντιγραφικό του και λόγο του ότι είναι παλιός ο υπολογιστής σερνόταν με τα windows , αλλά δεν κατάφερα να του ενεργοποιήσω το compiz μιας και είχε μια sis κάρτα γραφικών... Ο δεύτερος επειδή είναι φιγουρατζης και του άρεσαν τα εφφέ του compiz και ο τρίτος επειδή είναι ανοιχτόμυαλος και του αρέσει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα και του άρεσε πάρα πολύ το pidgin... οι υπόλοιποι δέχονται με την ιδέα για να μην με προσβάλουν αλλά δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ και έτσι νιώθω ότι άδικα τους τα έβαλα...
Αν δεν καθίσεις να τα δουλέψεις και να τα μάθεις το linux δεν υπάρχει περίπτωση να πειστείς και να κάνεις την αλλαγή ειδικά αν έχεις συνηθίσει και έχεις μάθει τόσο πολύ τα windows...
Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου... Μακάρι να είμαστε μόνο εμείς αυτοί που ξεχωρίζουν και να είμαστε και μόνο γνώστες του αντικειμένου χωρίς να έρχονται στον χώρο μας ένα σωρό άσχετοι και παραθυρόφιλοι...
Δεν έχω μπορέσει να τους πείσω ακόμη (αν και είναι και οι 2 τους φοιτητές σε σχολές υπολογιστών) γιατί πολύ απλά νομίζουν ότι το linux είναι ένα προιστορικό και προτόγονο λειτουργικό και επειδή τα windows έχουν συνηθίσει μαζί με τις εφαρμογές τους αυτά εμπιστεύονται κιόλας... Αυτοί χάνουν...
Βέβαια έχω βάλει σε αρκετούς το ubuntu και μόνο 2-3 τα χρησιμοποιούν... Ο ένας επειδή με τα windows δεν λειτουργούσε το αντιγραφικό του και λόγο του ότι είναι παλιός ο υπολογιστής σερνόταν με τα windows , αλλά δεν κατάφερα να του ενεργοποιήσω το compiz μιας και είχε μια sis κάρτα γραφικών... Ο δεύτερος επειδή είναι φιγουρατζης και του άρεσαν τα εφφέ του compiz και ο τρίτος επειδή είναι ανοιχτόμυαλος και του αρέσει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα και του άρεσε πάρα πολύ το pidgin... οι υπόλοιποι δέχονται με την ιδέα για να μην με προσβάλουν αλλά δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ και έτσι νιώθω ότι άδικα τους τα έβαλα...
Αν δεν καθίσεις να τα δουλέψεις και να τα μάθεις το linux δεν υπάρχει περίπτωση να πειστείς και να κάνεις την αλλαγή ειδικά αν έχεις συνηθίσει και έχεις μάθει τόσο πολύ τα windows...
Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου... Μακάρι να είμαστε μόνο εμείς αυτοί που ξεχωρίζουν και να είμαστε και μόνο γνώστες του αντικειμένου χωρίς να έρχονται στον χώρο μας ένα σωρό άσχετοι και παραθυρόφιλοι...