Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2010, 00:32
από Atlantios
Ναι όλα θα μπορούσαμε να τα αλλάξουμε στην σφαίρα της φαντασίας. Έχω βαρεθεί να ακούω συνεχώς πως μπορούν όλα να αλλάξουν, πως μπορεί ο πλανήτης όλους να μας θρέψει κτλ κτλ. Αυτά είναι κατά την γνώμη μου λόγια του αέρα. Δεν έχω δει κανένα Νεοέλληνα να βάζει στην άκρη τα δικά του συμφέροντα και μην υπολογίζοντας κανένα κόστος να κοιτάζει να αλλάξει τον κόσμο. Εσείς κύριε sokoban4ever που υποστηρίζετε τόσο σφοδρά αυτές τις θέσεις, έχετε να προτείνετε κάτι, πέρα απ' τα ωραία λόγια που λέτε για την παιδεία την υγεία κλπ που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο? Πέστε μας σας παρακαλώ με ποιόν τρόπο πρέπει να κινηθούμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι αλλαγές? Θα καταργήσουμε τις κυβερνήσεις που είναι μέρος του συστήματος, θα κάνουμε επανάσταση, θα σταματήσουμε να συναλλασσόμαστε με νομίσματα (υπόψιν ότι και το χρήμα είναι μέρος του συστήματος)? Το ότι η ζωή δεν είναι τέλεια όλοι έχουν να το λένε, οι άνθρωποι προσπαθούν συνεχώς να καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωή τους. Η γκρίνια δεν λύνει τα προβλήματα γιατί για γκρίνια πρόκειται, λυπάμαι αλλά δεν είδα κάτι εφαρμόσιμο σ' αυτά που είπατε.

-Το σύστημα δεν είναι μόνο "οι ορισμένοι" όπως αόριστα αναφέρετε....
-Επειδή η εκλεγμένη κυβέρνηση των ΗΠΑ κυρείσει πολέμους σε άμαχους δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουμε τις εκλεγμένες κυβερνήσεις και δεν θα παλέψουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
-δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι οι διάφορες παροχές είναι κοινωνική προσφορά των ορισμένων!
-"Δυστυχώς αυτό το σύστημα περνάει αρκετά συχνά βίαιες κρίσεις εσκεμμένα ώστε στο τέλος να κερδίζουν ορισμένοι" αυτή η απλοϊκή ερμηνεία της παγκόσμιας οικονομίας μου θυμίζει κάτι παππούδες στα καφενεία των χωριών που ισχυρίζονται ότι πίσω απ´ότι συμβαίνει κρύβονται οι Αμερικάνοι.