Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2010, 17:36
από Apopas
Εγώ διακρίνω τους χρήστες Linux σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που το επέλεξαν συνειδητά και αυτούς που δεν ξέρουν ότι τρέχουν Linux.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι πειρισσότεροι χρήστες Android, αυτοί που θα έχουν Meego (οι περισσότεροι τουλάχιστον) κλπ κλπ. Αυτή η κατηγορία θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και πιστεύω ότι σε φορητές συσκευές η χρήση Linux θα φτάσει σε τρομακτικά ποσοστά που ούτε καν είχαμε ονειρευτεί ποτέ.
Παρόλα αυτά η σημασία του να τρέχεις Linux αυτής της μορφής είναι μικρή καθώς δεν συνεπάγεται ότι γνωρίζεις το λόγο ύπαρξης του Linux η ότι καν ότι τρέχεις Linux, πόσο μάλλον ότι τρέχεις ελεύθερο λογισμικό (ως ένα σημείο τουλάχιστον). Γι' αυτούς δεν θα έκανε διαφορά αν στη μόδα ήταν τα windows phone. Παρόλα αυτά, χίλιες φορές android και άσχετος παρά windows phone ή ios και πάλι άσχετος, καθώς όσο περισσότερο mainstream γίνεται το Linux τόσο πιο εύκολα βρίσκουμε κι εμείς drivers και γενικά υποστήριξη σε ό,τι αφορά το hardware που αγοράζουμε.
Η πρώτη κατηγορία χρηστών είναι τα περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε forum όπως αυτό εδώ. Και λέω τα περισσότερα και όχι όλα καθώς πολλοί εδώ μέσα δεν ενδιαφέρονται για το ελεύθερο λογισμικό και ούτε κατανοούν τη σημασία του. Όπως και να 'χει, ποσοστά χρηστών όπως οι δικοί μας είναι που θέλω εγώ να βλέπω να αυξάνονται και να αυξάνονται και να αυξάνονται.