Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2010, 01:12
έγραψε:s.dalas έγραψε
Τέλος οι ακόμη μεγαλύτεροι όσοι έχουν επαφή με το άθλημα γιατί κακά τα ψέματα στην ελλάδα οι περισσότεροι 55αρηδες δεν είχαν καμία σχέση με υπολογιστές. Όσοι είχαν λοιπόν έχουν κολλησει στα τετριμμένα και δεν ξεκολλάνε και ούτε ανοίγουν ορίζοντες γιατί απλά αδιαφορούν και βολεύονται. Αυτό φυσικά θα μεταφέρουν και στα παιδιά τους.
Στό ότι η συγκεκριμένη γενιά είναι κολημένη καί δέν ψάχνεται, νομίζω ότι συμβάλλει σημαντικά το γεγονός ότι το ελεύθερο λογισμικό δέν αφήνει κέρδος στόν εμπλεκόμενο κατά οποιονδήποτε τρόπο με τόν χώρο τών Η/Υ, καί άρα παρ`όλο που το γνωρίζουν δέν το προωθούν. Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία από τά (μικρο)καταστήματα τής περιοχής, όπου η αναφορά στο linux φέρνει μειδίαμα.
Ναι σίγουρα στά παιδιά μας είναι το μέλλον
Αλλά σκεφτείτε το εξής: ο γυιός μου σήμερα είναι 6χρονών, εγώ έχω αρχίσει να του μαθαίνω το ubuntu, αλλά στο σχολείο παίζει στόν υπολογιστή σε πειρατικές εφαρμογές (ΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ).
Αύριο το πειρατικο λογισμικό άν δέν αλλάξει κάτι, θά είναι αντικείμενο συζήτησης στήν παρέα του κι`αυτός (ελπίζω) θα αποτελεί μειοψηφία.
Αυτό πού θέλω νά πώ είναι ότι άν δέν αλλάξουν γενικά κάποια πράγματα στήν νοοτροπία όλων μας καί τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν `γραφικές` μειοψηφίες σε όλες τίς κοινωνικές δομές.
Είναι άραγε τυχαίο πού ένα μεγάλο κομμάτι αυτής τής δημόσιας συζήτησης αφορά τό σπάσιμο δικτύων?
Update: (νά μήν αναφέρουμε άλλα forum/blogs όπου δίνονται μέχρι καί οδηγίες γιά κλοπή κωδικών)
2ο update: θά ήταν πολύ ενδιαφέροντα τά αποτέλεσματα μιάς ψηφοφορίας πού θά αφορούσε τήν χρήση πειρατικού λογισμικού, τήν χρήση ελεύθερου λογισμικού γιά παράνομες ενέργειες καί τήν καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.
Ίσως η ανωνυμία βοηθούσε στήν ειλικρίνεια τών απαντήσεων (άν καί διατηρώ τίς επιφυλάξεις μου)
Φιλικά
Θανάσης.Π