Δημοσιεύτηκε: 02 Δεκ 2010, 14:42
bendersteed έγραψε:Όλα καλά και ωραία αλλά ο κύριος Mark, προσφέρει κάτι που δεν υπήρχε στο linux για χρόνια. Ανάπτυξη για desktop περιβάλλοντα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί στο ubuntu η αξία του, αν και εδώ και καιρό δεν είμαι χρήστης της διανομής. Καμία από τις κινήσεις στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, ιδίως αυτές που προωθούνται από τους μεγάλους του χώρου (red hat, novell), δεν είχε ποτέ σαν στόχο το desktop. Και αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Mark, για όποιο λόγο και αν το κάνει, θεμιτό ή αθέμιτο, να δημιουργήσει μια linux διανομή για καθημερινή χρήση σε desktop.Πχ να μπορώ να δουλέψω τον υπολογιστή μου όταν αντιγράφω κάτι στο usb flash μου, αλλά όχι δε μπορεί να περάσει ο brain f*** scheduler upstream.
Στις διαθέσιμες δουλειές στην Canonical, http://webapps.ubuntu.com/employment/
αναφέρει για «Hardware Certification Engineer», που είναι αυτό που θέλουμε, υπολογιστές συμβατοί με Linux.
Στην αρχή υπήρχαν 3 θέσεις για Hardware Certification Engineer, και καλύφθηκε ήδη η μία.
Κοιτώντας στην αρχαιότητα, όταν πάει ένας λαός να καταφέρει κάτι μεγάλο, μετά από λίγο, εξαφανίζεται.
Αυτό που θέλω να βλέπω είναι επιμονή για την επίτευξη του στόχου, να περάσουμε σε ελ/λακ για το λειτουργικό σύστημα και τη σουΐτα γραφείου.