Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2011, 01:59
εγώ δεν ξέρω πόσους έχω πείσει... Αυτό που ξέρω είναι ότι όσοι μου έχουν φέρει το pc τους για κάποια επισκευή ή για να τους κάνω φορμάτ τα windows τους βάζω και το ubuntu σε dual boot με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή είτε από περιέργια είτε κατα λάθος είτε αν χαλάσουν τα windows θα μπουν στο linux και ίσως τους αρέσουν και διαπιστώσουν και αυτοί τα πλεονεκτήματα του linux... Βέβαια πριν τους δώσω το pc πίσω τους κάνω ένα μικρό σεμηνάριο τους δείχνω κάποια πλεονεκτήματα που έχει το linux μήπως και ενθουσιαστούν και πάρουν την απόφαση να του δώσουν μια ευκαιρία και να το δοκιμάσουν... Πολύ μεγάλο ατού είναι το compiz που οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται και τους αρέσει και θέλουν να το κρατήσουν μόνο και μόνο για αυτό... Αλλά δυστηχώς είχα και πολλές περιπτώσεις που ενώ τους είχα πείσει να βάλω ubuntu τελικά είχα κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας είτε της κάρτας γραφικών(κάτι silicon ,sis) είτε με την camera(microsoft) που δεν κατάφερα να βρώ λύση και αναγκαστικά τους έβαλα windows... Αυτό το πρόβλημα με κάποιες συσκευές είναι μεγάλο αγκάθι... Γενικά μόλις μιλήσω για linux όλοι ξέρουν ή έχουν ακούσει ότι είναι καλύτερα, ότι δεν έχουν ιούς ότι δεν κολάνε αλλά όλοι τους μου λένε ότι είναι δύσκολα , ότι θέλουν διάβασμα και κανείς δεν επιχειρεί να μπεί στην διαδικασία έστω και να τα δοκιμάσει ούτε με dual boot μιας και είναι πολλοί εκείνοι που νομίζουν ότι το dual boot επιβαρύνει περισσότερο τον υπολογιστή... Και άντε να τους εξηγήσεις μετά ότι δεν ισχύει αυτό...