Δημοσιεύτηκε: 21 Φεβ 2011, 13:25
monkgr έγραψε:Τὸ πρόβλημα τῆς ἐξάπλωσης τῶν ἱῶν σὲ ἕνα λειτουργικὸ σύστημα ἐξαρτᾶται ἐν πολλοῖς ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς χρῆστες καὶ τὴ συμπεριφορὰ ποὺ ἀναπτύσσουν. Τὸ Linux δὲν ἔχει λόγους νὰ φοβηθεῖ ἰδιαίτερα γιατί:
α) Διδάσκει τοὺς χρῆστες νὰ μὴ μπαίνουν στὸ σύστημα ὡς διαχειριστές, παρὰ μόνο γιὰ πολύ σοβαροὺς λόγους
β) Διδάσκει τοὺς χρῆστες νὰ ἐγκαθιστοῦν προγράμματα ἀπὸ τὰ ἐπίσημα ἀποθετήρια τῶν διανομῶν τους (ἀκόμα καὶ τὰ PPA ἀποθετήρια εἶναι πολὺ πιὸ ἀσφαλῆ ἀπὸ τὰ διάφορα warez πού μαστίζουν τὸν κόσμο τῶν Windows)
γ) Οἱ περισσότεροι ἰοὶ ποὺ κυκλοφοροῦν εἶναι φτιαγμένοι ἀπὸ ψιλοάσχετα πιτσιρίκια ποὺ βρίσκουν ἕτοιμα τὰ ἐργαλεῖα γιὰ τὴ δημιουργία ἰοῦ. Αὐτὰ τὰ πιτσιρίκια δὲν ἔχουν τὶς γνώσεις γιὰ νά φτιάξουν ἰὸ ἰκανὸ νὰ ἀπειλήσει περιβάλλον Linux - νὰ παρακάμψει, δηλαδή, τίς ἰδιομορφίες τῆς κάθε διανομῆς γιὰ νὰ ἀποκτήσει πρόσβαση στὸ root account.
δ) Οἱ ἐνημερώσεις ἀσφαλείας στὰ προγράμματα ποὺ γράφονται γιὰ περιβάλλον *nix «τρέχουν» τὸ ἴδιο γρήγορα, ἂν ὄχι περισσότερο, ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ θὰ θελήσουν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὰ κενὰ ἀσφαλείας.
ε) Τὸ Linux προωθεῖ τὴν ἰδέα τῆς κοινότητας, σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ κλειστὸ λογισμικό, ποὺ βασίζεται στὴ φιλοσοφία τοῦ καταναλωτισμοῦ. Ἡ δύναμη τῆς κοινότητας εἶναι ἀνυπέρβλητη, κάτι ποὺ τὸ ξέρουν καλὰ οἱ περισσότεροι Λινουξάδες καὶ ποὺ καλὸ θὰ ἦταν νὰ τὸ μάθαιναν ὅλο καὶ περισσότεροι πολίτες στὸ γενικότερο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, μπᾶς καὶ δοῦμε καμμιὰ καλύτερη μέρα!
Σε ολα οσα ειπες εισαι απολυτα σωστος απλα εγω θα σταθω στα 2 που εχω μπολταρει
σχετικα με το γ) παλιοτερα οταν δεν ασχολιομουν και δεν γνωριζα ενας τυπος μου μπλοκαρε το μσν σε μια συζητηση που ειχα
με εναν αλλο τυπο αυτος ο αλλος υπαινιχθηκε οτι γνωριζε ποιος μου το εκανε τοτε και μαλιστα τον αποκαλεσε με το ψευδωνυμο του...
τωρα που τον βρηκα στο δρομο μετα απο καιρο του λεω καλα ρε φιλε τοσο σπουδαιο ηταν το κατορθωμα του ποια (με ξενο κωδικα - με ξενο προγραμμα - με ξενα κολυβα) που μου τον αποκαλουσες και με το ψευδωνυμο ? Γελοιοι! Ασχετοι και γελοιοι.... και εγω ασχετος ειμαι αλλα δεν παριστανω τον καμποσο.... ιδεα δεν εχουν απο προγραμματισμο και εγω προσωπικα για αυτους θελω να μπει ενας πραγματικος στο συστημα τους και να τους δωσει ενα καλο μαθημα. Ισως ακουστω λιγο περιεργος αλλα μονο ετσι βαζουν μυαλο ορισμενοι τετοιοι.
σχετικα με το ε) οπως το ειπες... καταναλωτισμος.. και πριμουρα (εχω ΜΑΚ / εχω τα νεα γουιντοους γιουπιιι) , στο λινουξ μαθαινεις να δουλευεις ομαδικα μεσα απο τις κοινοτητες και ΣΩΣΤΑ , μαθαινεις απο σωστη βαση τι παιζει με τους υπολογιστες και αυτα ειναι τα σημαντικοτερα και πολυτιμοτερα , η δυναμη της κοινοτητας ειναι ανυπερβλητη ακριβως οπως το ειπες.
Την καλημερα μου.