Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2011, 22:07
από MakisM1
logari81 έγραψε:Νομίζω ότι το σπάσιμο της τηλεόρασης και το μαγείρεμα στο σπίτι είναι στην σωστή κατεύθυνση για αρχή. Τα επόμενα βήματα είναι:

1. Επιστροφή στην επαρχία.
2. Δημιουργία κήπου.
3. Γνωριμία με τους γείτονες.
4. Οργάνωση σε συνεταιρισμούς, σωστούς αυτήν την φορά, όχι σοσια-ληστικούς αλλά αυτοοργανωτικούς, αλληλέγγυους, διαφανείς. Όπως ακριβώς τα έργα ΕΛΛΑΚ. Όπως ακριβώς η παρέα μας εδώ στο φόρουμ. Δεν χρειάζεται να έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων για να κάνουμε κατι χρήσιμο, χρειάζεται εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμός, διαφάνεια και πολύ δουλεια. Πιθανοί τομείς δράσης με σειρα προτεραιότητας:
- 4.1. Αγροτική παραγωγή (ζαρζαβατικά, ξηροί καρποί, εξειδικευμένες καλλιέργειες, βιολογική καλλιέργεια).
- 4.2. Μεταποίηση/παρασκευή ειδών διατροφής (υπάρχουν ήδη πολλοί τετοιοι συνεταιρισμοί).
- 4.3. Βιοτεχνία ενδυμασίας/υπόδυσης (την θυμόμαστε ακόμα έ; πέρασε κάποτε κι από εδώ).
- 4.4. Βιοτεχνία ηλεκτρονικών και μηχανουργικών κατασκευών.
- 4.5. Υπηρεσίες πληροφορικής.
- 4.6. Εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αυτοματισμοί, σύνθετα υλικά, συσκευές μικρών διαστάσεων/υψηλής ακρίβειας.
....
5. Ενίσχυση των τοπικών οικονομιών/συνεταιρισμών, η υποδομή υπάρχει ήδη και λέγεται παζάρι και μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτά που προσπαθούν να εξαφανίσουν τώρα.
6. Οργάνωση εξαγωγών προιόντων με χαρακτηρισυικό την υψηλή ποιότητα κι εξειδίκευση.

Μία συμβουλή:
Χειρότερο από το να μην σου δίνουν αυτό που αξίζεις είναι να σε κάνουν να μην το αξίζεις στ' αλήθεια. Μην τους αφήνεις, πάρε τον δύσκολο δρόμο, τον σωστό δρόμο.
+1!!!

Αλλα, ειμαι 57 χρονων... ολη μου τη ζωη, ποτε, μα ποτε... δεν δουλεψε ενας συνεταιρισμος... Κατι αντι-συνεταιριστικο εχουν τα γονιδια μας...