Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2011, 22:07
+1!!!logari81 έγραψε:Νομίζω ότι το σπάσιμο της τηλεόρασης και το μαγείρεμα στο σπίτι είναι στην σωστή κατεύθυνση για αρχή. Τα επόμενα βήματα είναι:
1. Επιστροφή στην επαρχία.
2. Δημιουργία κήπου.
3. Γνωριμία με τους γείτονες.
4. Οργάνωση σε συνεταιρισμούς, σωστούς αυτήν την φορά, όχι σοσια-ληστικούς αλλά αυτοοργανωτικούς, αλληλέγγυους, διαφανείς. Όπως ακριβώς τα έργα ΕΛΛΑΚ. Όπως ακριβώς η παρέα μας εδώ στο φόρουμ. Δεν χρειάζεται να έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων για να κάνουμε κατι χρήσιμο, χρειάζεται εμπιστοσύνη, αλληλοσεβασμός, διαφάνεια και πολύ δουλεια. Πιθανοί τομείς δράσης με σειρα προτεραιότητας:
- 4.1. Αγροτική παραγωγή (ζαρζαβατικά, ξηροί καρποί, εξειδικευμένες καλλιέργειες, βιολογική καλλιέργεια).
- 4.2. Μεταποίηση/παρασκευή ειδών διατροφής (υπάρχουν ήδη πολλοί τετοιοι συνεταιρισμοί).
- 4.3. Βιοτεχνία ενδυμασίας/υπόδυσης (την θυμόμαστε ακόμα έ; πέρασε κάποτε κι από εδώ).
- 4.4. Βιοτεχνία ηλεκτρονικών και μηχανουργικών κατασκευών.
- 4.5. Υπηρεσίες πληροφορικής.
- 4.6. Εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, αυτοματισμοί, σύνθετα υλικά, συσκευές μικρών διαστάσεων/υψηλής ακρίβειας.
....
5. Ενίσχυση των τοπικών οικονομιών/συνεταιρισμών, η υποδομή υπάρχει ήδη και λέγεται παζάρι και μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτά που προσπαθούν να εξαφανίσουν τώρα.
6. Οργάνωση εξαγωγών προιόντων με χαρακτηρισυικό την υψηλή ποιότητα κι εξειδίκευση.
Μία συμβουλή:
Χειρότερο από το να μην σου δίνουν αυτό που αξίζεις είναι να σε κάνουν να μην το αξίζεις στ' αλήθεια. Μην τους αφήνεις, πάρε τον δύσκολο δρόμο, τον σωστό δρόμο.
Αλλα, ειμαι 57 χρονων... ολη μου τη ζωη, ποτε, μα ποτε... δεν δουλεψε ενας συνεταιρισμος... Κατι αντι-συνεταιριστικο εχουν τα γονιδια μας...