Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2011, 17:48
από Atlantios
Σχετικά με το αρχικό κείμενο του Νόαμ Τσόμσκι ή τέλος πάντων κάποιου ανώνυμου, πρέπει να πω ότι δεν συμφωνώ απόλυτα.

Σίγουρα τα ΜΜΕ δεν είναι τόσο αθώα τουλάχιστον σήμερα το βλέπουμε πιο καθαρά. Όλα βρέθηκαν ξαφνικά να υπερασπίζονται μαζικά τις κινήσεις της κυβέρνησης και από μόνο του αυτό είναι ύποπτο. Όμως φίλε μου Θανάση δεν νομίζω ότι εφαρμόζεται μια γενική στρατηγική, στοχευμένη και μεθοδική ώστε να παραπλανηθεί ο λαός. Όταν μιλάμε για ΜΜΕ θα συμφωνήσεις ότι δεν μιλάμε μόνο για την Τηλεόραση. Αν διαβάζεις τύπο ή ακούς ραδιόφωνο ή ακόμη και αν διαβάζεις ειδήσεις στο διαδίκτυο που σίγουρα κάνεις και από ξένα ειδησιογραφικά μέσα βλέπεις ότι υπάρχει μια εντελώς διαφορετική άποψη. Τα ΜΜΕ σήμερα πιστεύω ότι εκφράζουν και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που έχει ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή (δεν είμαι κυβερνητικός :-)). Σίγουρα πολλά πράγματα που λένε είναι λάθος υπάρχουν όμως και μερικά στα οποία έχουν δίκιο.

Επίσης δεν πιστεύω ότι στο παρελθόν έχουν παίξει τέτοιο επαναστατικό ρόλο όπως αναφέρεται στο κείμενο μείωση μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία. Όπως λέει και ο αθάνατος Elvis " Η αλήθεια είναι όπως ο ήλιος μπορείς να την κρύψεις για λίγο ποτέ όμως για πάντα".

Τώρα για τον nickkefi έχει ειρωνικό ύφος ορισμένες φορές. Για τον σύνδεσμο http://to-adifago-kitos.gr/ που παρέθεσε, δεν σου χει τύχει να συμφωνήσεις και συ κάποιες φορές με το κείμενο. Αυτός ο άνθρωπος νιώθει ότι δεν τον καταλαβαίνουμε. Μας λέει, μας ξανά λέει εμείς τον βλέπουμε ειρωνικό, αντικαθεστωτικό, αντιεκκλησιαστικό κτλ κτλ.

Όλα αυτά που είπε είναι λάθος, δεν μπορεί... Μας οδηγεί σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψεις είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και την δική του πλευρά.

Αυτό που είπε για την τέχνη προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο.
Διάλογο κάνουμε

Φιλικά

Αντώνης.