Δημοσιεύτηκε: 11 Μαρ 2011, 19:28
από prov83
Όλοι ξέρουμε για το τζογάρισμα των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων, όπου το έχουμε αναλύσει πολλάκις σε άλλα θέματα.
Το πρόβλημα έγκειται στη κρίση μας, μεταξύ της ράδιο αρβύλλα πεπατημένης των παραπάνω ομίλων και της εμπιστοσύνης μας στους πολιτικούς μας.
Μια ή άλλη χάνουμε και συγκεκριμένα με το ίδιο σκορ:"ξεδιάντροπη υποτίμηση των καταθέσεων μας". Εμείς και τα παιδιά μας θα τα πληρώσουμε πάλι όλα.
Η υστεροφημία δεν είναι πλέον αυτοσκοπός για κανέναν <εξουσιαστή>, παρά μόνο το κέρδος και η καλοπεράση τους. Δε τους κατακρίνω όμως, γιατί είμαστε και εμείς μέρος του συστήματος, μπορεί να μη τα φάγαμε μαζί αλλά οι περισσότεροι από εμάς σκεφτήκαμε πως να τους συντροφεύσουμε στο φαγοπότι τους με κάθε τρόπο. Ο υπερκαταναλωτισμός, η καταπάτηση του περιβάλλοντος, ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία είναι οι αξίες μας και αν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτές είτε γυρίζοντας στις παρελθοντικές είτε δημιουργώντας καινούργιες πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, πάρα πολύ.
Κλείνοντας θέλω να σας ρωτήσω, έαν αλλάξουμε νόμισμα θα τους αφήσετε να σας -ξανά- κοροιδέψουν; Τους εμπιστεύεστε? Εγώ πάντως όχι, γιατί προτιμώ να γίνω μέρος της διάλυσης του συστήματός τους(σηκώνοντας τις καταθέσεις μου), παρά η λύση του(υπερπληρώνοντας τους).
Υ.Γ.
Γράφω ξανάκοροιδέψουν γιατί όλοι μας χάσαμε πολλά λεφτά μπαίνοντας στο ευρώ με μια πλασματική και σχεδόν κρυφη υποτίμηση κάνοντας 1 δολλάριο= 340.75 δραχμές= 1 ευρώ. Οι γερμανοί όμως μπήκαν απτόητοι στη νέα τους γενιά με 2 μάρκα προς 1 ευρώ. Αίσχος.