Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2011, 10:49
από xqtr
sparus έγραψε:xqtr καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε κουράζει η όλη συζήτηση. Έχει καταντήσει αηδία τόσο καιρό. Κι εμένα με κουράζει καμιά φορά.
Πιστεύω όμως ότι η κοινωνία έχει την πραγματική δύναμη κι ας μην το βλέπεις με την πρώτη ματιά. Απλό παράδειγμα: Αν αύριο οι Έλληνες λόγω φόβου αποφασίσουμε να σηκώσουμε τις καταθέσεις μας το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, θα υπάρξουν αναταραχές κτλ κτλ.. Κατά πάσα πιθανότητα θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί.
Όλα είναι αλληλένδετα. Είναι πραγματικά σαν να προσπαθείς να προβλέψεις ένα χαοτικό φαινόμενο το να μαντεύεις τι θα συμβεί. Ιδίως όταν είσαι έξω από τα κόλπα, όπως όλοι εμείς. Όσο πιο ασταθές το σκηνικό τόσο πιο δύσκολη η πρόβλεψη. Αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή οπότε είναι λογικό να επικρατεί σε όλους σύγχυση. Αύριο μπορεί κάτι να αλλάξει και το πιο απίθανο σενάριο να μοιάζει πλέον ρεαλιστικό.

Aυτο εννοω... οτι επειδη εμεις δεν "ξερουμε"... το να καθεσε να "μαντευεις" και να ακους την μ....ια του καθενος ή να διαβαζεις οτι βρεις στο Internet, ειναι ματαιο...

Οποτε αντι να καθομαστε και να συζηταμε χωρις οφελος και με μοναδικο αποτελεσμα τον φοβο και την τρομοκρατια... σταματαμε... κλεινουμε την τηλεοραση... κλεινουμε τα αυτια μας σε καθε παπ....για και βγαινουμε εξω με τα παιδια μας και την οικογενεια μας... πινουμε κανα κρασακι και χαιρομαστε την φυση...

Οτι ειναι να γινει θα γινει... αυτο που εχει σημασια... ειναι, αν θα αντιμετωπίζουμε την κατασταση σαν τρομαγμενα κουνελια ή με το κεφαλι ψηλα και ενωμενοι.

Η ζωη ειναι μικρη και ειναι κριμα να την ζουμε μεσα στο φοβο και την αγωνια... δειτε τι εγινε στην Ιαπωνια. Την μια στιγμη εισαι καλα... και ξαφνικα, χανετε η γη κατω απο τα ποδια σου. Γιατι να αναλωνεσε σε ψυχοφθορες συζητησης και αναλυσης.

Αδραξτε την μερα...