Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2011, 22:33
από malos
Η πολιτική σκέψη τοποθετείται στην Πολιτική. Η Πολιτική πάλι, έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας.
Πολλές πολιτικές λοιπόν είναι εύλογο να ξεπηδήσουν. Δεν νομίζω πως μπορεί να πλαισιωθεί σε ένα τέτοιο σχήμα Δύο κυρίαρχων πόλων. Κομμουνισμός _ Καπιταλισμός. Πολιτική υπήρχε και πριν χίλια χρόνια ! Άλλοι όμως ήταν οι άξονες και δεν πλησιάζουν καν αυτό το σχμα που θέτεις.
Ίσως να εννούσες τα κοινωνικά συστήματα. Εκεί ναι. Είναι δυνατός αυτός ο ισχυρισμός περί ένός κεντρικού ερωτήματος. "Καπιταλισμός ή Κομμουνισμός". Ακόμα πιο κεντρικό κριτήριο είναι "Ταξική ή Αταξική κοινωνία".

Οι δικές απόψεις μου αρέσουν πολύ. (και χάρηκα ... να 'σαι καλά και να τα λες όσο σε παίρνει ..... καλύπτεις κι άλλους που δεν κάναν το πρώτο βήμα να μιλήσουν).

Καλλίστως όμως μπορούν να καλυφτούν από κεντρικότερες πολιτικές που με τη σειρά τους προσβλέπουν στο ένα ή στο άλλο σύστημα !!! Το "δεν με ενδιαφέρει προς στιγμήν κάτι τέτοιο" είναι πολύ σεβαστό !
Πράγματι ρε παιδί μου .... μπορεί κάποιος που νοιάζεται για τη φύση να μην προλαβαίνει ή να μη θέλει να χωρέσει στο μυαλό του μια συλλογιστική περί του αν είναι καλύτερη η αταξική κοινωνία και πως θα είναι αυτή ... και ένα σωρό ερωτήματα. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύει σε μια πράσινη πολιτική λοιπόν που θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί και να ευοδώσει. Άλλος πάλι πιστεύει στην μαγεία του Ελληνικού πολιτισμού μας (συνολικά) (Κι εγώ είμαι λίγο χτυπημένος με αυτήν) και να τον νοιάζει πραγματικά να πάει μπροστά η Ελλάδα. Το θέμα γι αυτόν είναι πως το εννοεί. Να πεοάνουν όλοι οι κομμουνιστές ( που δεν τους χωνεύω ας πούμε ) κι έτσι η Ελλάδα Θα ναι καθαρή ; , άρα καλά λειτουργεί αυτή η πολιτική ;
ή να σπέρνει ιδέες περί ενότητας πολιτικής και ιδεολογικής όλο και περισσότερων Ελλήνων ώστε να ισχυροποιέίται έτσι η Ελλάδα και να παραμείνει ( για πάντα ! ).

Από όπου κι αν είσαι ορμώμενος όλο και κάποιυς συνδυασμούς που θα καλύπτουν τις πεποιθήσεις-γούστα-έγνοιες-κ.ά.
θα βρεις στην Πολιτική

Για μένα το θέμα είναι : Που οδηγεί κάθε πολιτική κι αν αυτό το θέλω. Εξυπηρετεί την ταξική ή αταξική κοινωνία ;