Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2011, 12:29
από lucinos
@prov83
Όταν έγραφα την προηγούμενή μου ανάρτηση είχα μπει στον πειρασμό να δώσω και κάτι σαν αυτό που έδωσες εσύ. Προτίμησα αντίθετα να δώσω το ηπιότερο δυνατό παράδειγμα γιατί ένιωθα ότι αλλιώς θα βγω εκτός θέματος. Γιατί πράγματι όταν το κράτος χρωστάει στούς Α και Β είναι ένα ερώτημα γιατί επιλέγει να δώσει πάση θυσία στον Α μόνο. Γιατί ο Α έχει περισσότερα δικαιώματα από τον Β; Ακόμα περισσότερο ο Α δάνεισε οικειοθελώς ενώ από τον Β τού τα παίρνει με την βία. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες τής χώρας (που το κράτος τούς τα παίρνει χωρίς την συγκατάθεσή τους) έχουν λιγότερα δικαιώματα από κάποιους άλλους. Προσωπικά έχω την μάλλον αιρετική άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρξει οργάνωση τής κοινωνίας χωρίς φόρους με την σημερινή τους μορφή και το κράτος να μην έχει τέτοιου μεγέθους εξουσίες πάνω στούς πολίτες όπως έχει σήμερα αλλά φεύγουμε από το θέμα που είναι αν μπορούν οι βουλευτές σε κάποια θέματα. Προσωπικά έχω χάσει την ελπίδα μου, δεν μπορούν αλλά ίσως πάλι θα μπορούσαν κάποια πράγματα έστω και αθόρυβα να μπουν σε έναν σωστό δρόμο. Προσωπικά πιστεύω ότι η πλήρης μετάβαση τού δημοσίου σε αποκλειστικά ελεύθερο λογισμικό όχι μόνο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες, όχι μόνο θα επιτρέψει σε εγχώρια τεχνογνωσία να βοηθήσει την χώρα, όχι μόνο δεν θα κοστίσει επιπλέον αλλά ίσως μπορεί να βρει τον δρόμο της χωρίς να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα.